Hvordan diagnostisere en bil som svinger over men vil ikke starte

Hvordan diagnostisere en bil som svinger over men vil ikke starte


En bil som svinger over, men vil ikke starte kan være en skikkelig hodepine og la deg søke etter en løsning. Med de fleste biler, det er en spesifikk testing algoritme som du kan følge for å diagnostisere årsaken til en motor som svinger over, men vil ikke starte. Her er hva du må gjøre for å finne ut årsaken til problemet, og få bilen tilbake på veien.

Bruksanvisning

1 Kontroller at du har nok gass i bilen. Dette høres ut som sunn fornuft, men mange mennesker tror ikke å sjekke dette før lurer på hvorfor bilen ikke vil starte. Prøv å fylle opp tanken når det er ikke mindre enn en fjerdedel full, eller du risikere å bli stoppet eller fast et sted.

2 Kontroller at batteriet er fulladet. Et batteri med lav eller delvis kostnad kan føre til at motoren sveiv for sakte og hindrer den fra å starte. Noen ganger kan en hoppe vil løse dette problemet, men hvis batteriet er mer enn fem år bør du vurdere å erstatte det, spesielt hvis vinteren er bare noen måneder unna.

3 Sjekk om drivstoffpumpen er slått på. Dette kan enkelt gjøres ved å sette nøkkelen i tenningen, vri den til "på" posisjon, og lytte nøye med øret pekte mot baksetet. Hvis bensinpumpen fungerer vil du her en elektrisk "surrer" støy i ca 2 sekunder hver gang du sykler nøkkelen på og av. Hvis du hører noe så din drivstoffpumpen er defekt eller ikke får noen makt.

4 Finn ut om motoren er å få gass til det. Noen ganger kan en plugget drivstoffilter eller et problem med drivstoff sprøytebrukere kan unngå at motoren får noen bensin. For å sjekke dette fjerne luften renere og lukter inne i spjeldhus eller luftfilterhuset. Hvis motoren får nok gass bør du være i stand til å oppfatte en sterk bensin lukt på grunn av mengden av uforbrent bensin som er igjen inne i inntaket manifold.

5 Finn ut om tennpluggene er avfyring. Hvis det er nok av gass, men ingen gnist, vil motoren sveiv, men ikke starte. Trekk en av tennplugg ledninger og koble til en gnist tester. Har en venn komme i bilen og dra motoren rundt mens du ser på for å se om tenn testeren lyser. Du kan vanligvis kjøpe en gnist tester på en auto deler butikken for omtrent ti dollar.

Hint

  • Vær veldig forsiktig når du arbeider på alle typer kjøretøy. Sørg for at du er iført vernebriller og følger alle mulige sikkerhetsforanstaltning.
  • Hvis du ikke kan finne ut hvorfor bilen ikke vil starte etter å ha fulgt stegene ovenfor, kan det være en avansert datamaskin eller problem med motoren. I dette tilfellet er det best å konsultere en profesjonelt trenet mekaniker for å unngå å gjøre skade på motor eller noen av bilens komponenter.