Hvordan diagnostisere ABS Bremser

Hvordan diagnostisere ABS Bremser


Blokkeringsfrie bremser (ABS) er felles systemer i mange biler på veien i dag. Late-modell biler er utstyrt med avanserte systemer som krever spesielle og dyre skanning verktøy for å diagnostisere og finne et system kilde til vanskeligheter. Likevel, om du eier en sen eller eldre bilmodell, er det noen vanlige problemet flekker du kan sjekke for å diagnostisere mulige kilder til problemer på bilens ABS. Du trenger bare et minimum av verktøy for å utføre denne diagnosen hjemme.

Bruksanvisning

1 Lag en visuell inspeksjon av bremsesystemkomponenter under panseret for åpenbare tegn på problemer, for eksempel lekkasjer, løse kontakter, bolter og sensorer rundt brake master sylinder og tilkoblede linjer. Hovedsylinderen er festet til bremseforsterker, en trommelliknende komponenten i motorrommet på førersiden.

2 Kontroller bremsevæsken i reservoaret, plastflaske på toppen av bremsehovedsylinderen. Kontroller at væskenivået i reservoaret er riktig. Hvis du finner deg selv ofte tilsette væske til reservoaret, se etter lekkasjer rundt den hydrauliske modulator, master sylinder, kalipere og forbindelseslinjene. Siden anti-bremsesystem design varierer fra en modell og år til et annet, ta kontakt med kjøretøyet service manual for din modell for å finne og identifisere disse komponentene.

3 Løft forhjulet / dekk samlinger av bakken ved hjelp av en etasje jack og støtte bilen på bukker. Blokker hjulene på bakken med treklosser.

4 Sett overføring til nøytral og manuelt rotere hjulenhetene for å sikre at de roterer fritt. Ellers, se etter skader på caliper eller en mekanisk bind hindre hjulnavet i å rotere fritt.

5 Lytt etter lyder når du roterer hjulet / dekk montering. Dersom hjullager er slitt eller skadet, vil det hindre hjulet hastighetssensoren og ABS systemet fungerer som det skal.

6 Inspiser tråden dybden på hvert av forhjulene med en slitasjeindikator. Begge forhjulene bør ha samme slitasje. Sørg også for at disse dekkene er av lik størrelse. Ujevn dekkslitasje eller størrelse vil påvirke driften av ABS-systemet.

7 Ta av hjulenheten ved hjelp av en lug skiftenøkkel.

8 Sjekk bremseklossene, rotorer og caliper for løse festebolter. Også se etter en lekkasje eller skadet bremseslangen og linjer kobler til bremsekalippernes. Se også etter tegn på skader og våte flekker rundt bremseklosser og rotorer som kan indikere skade på bremseslanger og caliper stempel sel.

9 Kontroller hjulhastighet sensor for skader. Sjekk selve sensoren og følg den elektriske ledningen til kontakten. Pass på at ledningen er i god stand, og det er en god forbindelse. Så sjekk sensorfestebolt. Ved hjelp av en skiftenøkkel, sørg for at bolten er stramt. Når du er klar, senke forhjulet / dekk utenfor bukker.

10 Sjekk de bakre hjul / dekk forsamlinger denne gangen, etter trinn 3 til 9.

Hint

  • Du kan finne en kopi av kjøretøyet service manual i offentlig bibliotek eller kjøpe en fra din lokale auto deler stikkontakt. Denne håndboken vil hjelpe deg å finne og identifisere komponenter i din bilmodell.
  • Dersom ABS varsellampen er på, og du kan ikke finne noen åpenbare problemer under visuell inspeksjon, ta bilen til en profesjonell auto butikk for tjenesten for å forhindre svikt i bremsesystemet eller skade på andre komponenter.