Hvordan Cut Springs til Nedre a Car

Hvordan Cut Springs til Nedre a Car


Prosessen med spiralkutte har eksistert i (bokstavelig talt) så lenge fjærene har blitt brukt på biler. Konseptet er enkelt: de fjærene holde bilen opp fra bakken, så gjør dem kortere vil flytte bilen nærmere bakken. Moderne "progressive" spiralfjærer (som er stivere i den ene enden enn den andre) gjør denne prosedyren litt mer komplisert enn det var, men det er fortsatt ganske gjennomførbart for alle med et minstemål av mekanisk kompetanse.

Bruksanvisning

Fjerne / Klar Spring

1 Løft fronten av bilen før begge forhjulene fjerne bakken og plassere jackstands under. Fjern bare ett av hjulene.

2 Slip fjæren kompressoren over en fjær og engasjere det for å avlaste fjærtrykk fra suspensjonen.

3 Fjern den nedre kuleledd, styring endeledd og svaie bar lenke. På de fleste biler, vil dette nødvendiggjøre fjerning av låsesplinten holderen og "slottet" mutter. Sett enden av kuleleddet skille gafler i leddene og trykk på det med en hammer for å skille den nedre kontroll arm fra styringsgruppen knoke.

4 Plasser våren på et stødig underlag. Mark den side av fjæren på hver spole rett under "nøstes" toppen av fjæren. Disse merkene vil tjene som referansepunkt for å definere hvor hver "spole" slutter.

5 Starter på øverste spiral, kutt langs referanselinjen med din valgte våpen. Etter å kutte, vil du ende opp med en skrap stykke spiralfjær som ligner en ring.

6 Installer fjæren på bilen din. Installer alle kuleledd og slutt linker, men ikke sette inn låsepinner eller dreiemoment dem ned til spec ennå. Sett på hjulet og senke bilen. Ta et skritt tilbake fra bilen for å finne ut om du har oppnådd rulle du var ute etter.

Etterbehandling behandling~~POS=HEADCOMP opp

7 Hvis du er fornøyd med rulle: Hev bilen igjen, stram alle dine festene til spec og installere splinter. Gjenta enkelt spiral snitt prosedyren på den andre siden.

8 Hvis du vil ha mer slipp: Gjenta punkt 1 og kuttet en annen coil. Når du er fornøyd med slipp, gjenta prosedyren på den andre siden.

9 Ta bilen til en butikk å få suspensjonen realigned.

Hint

  • Den primære problemet med å kutte spolen på progressive fjærer er at i de fleste tilfeller vil du bli tvunget til å kutte spoler fra "harde" enden av våren. Dette vil gjøre våren som helhet effektivt myk, noe som resulterer i en jouncy ride, dårlig håndtering, en båt-lignende veltet i svinger og bunnen ut over ujevnheter i veien. Du vil kanskje minst vurdere å installere mykere bump-stopp i stedet for hard gummi fabrikken stopper; ryggen din vil takke deg for det.
  • Når du er fornøyd med å senke jobb, ta bilen til en kvalifisert butikk å få suspensjonen realigned. Senking på denne måten fører til endringer i innretting som vil resultere i uforutsigbare kjøreegenskaper, dårlig bremsing og et fenomen som kalles "bump-steer" (der rattet rykk rundt hver gang du treffer en pothole).
  • Ikke bruk en lommelykt eller plasma cutter å fjerne spoler; varmen fra fakkelen vil dempe / smeltet metallet på uforutsigbare måter og endre våren rate. Det ville ikke nødvendigvis være en dårlig ting hvis du kan varme og kjøle alle fire fjærer likt, men du vil ikke være i stand til.