Hvordan Clean Car lys dekker

Hvordan Clean Car lys dekker


Car lys dekker, eller linser, er laget av støpt polykarbonat plast. Polykarbonat er et bedre materiale enn glass for bil lys dekker, som polykarbonat tåler flygende vei rusk som ville chip og sprekk glass linser. En ulemper polykarbonat linser er at, som plast, de er utsatt for de skadelige effektene av solens ultrafiolette stråler. Denne skaden viser seg som skyet eller tåkete lys dekker. Erstatningsbil lette objektiver kan være dyrt, men du kan rense linsene og gjenopprette deres klarhet til en brøkdel av prisen.

Bruksanvisning

1 Rengjør lys dekker med en flanell klut og en kommersiell bilvask løsning. Skyll dem godt, og pass på å fjerne all sand og grus. Vask og skyll dem igjen, som en hvilken som helst sand eller grus resterende vil føre til mer skade på linsene under rengjøringen.

2 Tørk bilen lys dekker med en flanell klut.

3 Maske av trim og bil utvendig rundt bilen lys dekker ved hjelp av blå malerens tape. Kjør en andrelinje blå malerens tape ved siden av den første linjen for å gi ekstra beskyttelse for bilen overflaten. Fjern trim før maskering i området, hvis trim rundt bilen lys dekker er lett flyttbar.

4 Påfør en liten mengde poleringsmiddel til lyset dekselet med en flanell klut. Arbeid sammensatte inn i plast, ved hjelp av sirkelbevegelser, inntil lyset dekselet er skinnende. Sjekk tilstanden på den blå malerens tape ofte mens du arbeider, og erstatte den med friskt tape som nødvendig for å gi beskyttelse til bilens overflate.

5 Vask bilen lampe med bilvask løsning for å fjerne poleringsmiddel rester. Skyll lampe godt, og tørk med en flanell klut.

6 Undersøk lampe. Hvis lyset dekselet er klar, bruke pastavoks til lyset dekselet. Arbeid pastavoks på med en ren flanell klut, la voksen tørke, og deretter bruke en ren flanell klut til buff overflaten. Fortsett med sandpapir prosessen hvis dekselet er fortsatt uklar.

7 Plasser 1000-sandpapir i en vask eller bøtte og dekke sandpapir med vann. La sandpapir for å suge i 10 minutter.

8 Fyll en sprayflaske med vann og sprøyt bilen lampe. Den polykarbonat bil lampe må forbli våt under slipeprosessen.

9 Sand lyset dekselet med 1000-grit våt / tørr sandpapir, ved hjelp av side-til-side slag bare. Ikke bruk sirkelbevegelser. Tørk av lampe med en ren flanell klut innimellom for å sjekke fremgangen din. Spray lett deksel med vann for å holde det fuktig. Hold et øye med den blå malerens tape og skift ved behov. Fortsett sliping til lampen dekselet er klar og fri for groper.

10 Gjenta slipeprosessen, men bruk gjennomvåt 1500-grit våt / tørr sandpapir med opp-og-ned-slag bare. Ikke bruk sirkelbevegelser. Hold lyset dekselet våt. Sjekk din fremgang ofte, og sand før de tyngre sliperiper er borte.

11 Sand lampedekslet igjen, ved hjelp av gjennomvåt 2000-grit våt / tørr sandpapir med side-til-side slag bare. Ikke bruk sirkelbevegelser. Hold lyset dekselet våt. Sjekk din fremgang ofte, og sand inntil riper igjen av 1500-sandpapir er borte.

12 Fortsett slipeprosessen ved hjelp gjennomvåt 2500-grit våt / tørr sandpapir med opp-og-ned-slag bare. Ikke bruk sirkelbevegelser. Hold lyset dekselet våt. Sjekk din fremgang ofte, og sand inntil riper igjen av 2000-sandpapir er borte.

1. 3 Sand lyset dekke en gang til, ved hjelp av gjennomvåt 3000-grit våt / tørr sandpapir med side-til-side slag bare. Ikke bruk sirkelbevegelser. Hold lyset dekselet våt. Sjekke fremdriften ofte, og sand til overflaten av lysdekslet er glatt og skinnende.

14 Vask og tørk lett dekselet. Bruk en ren flanell klut til å påføre lim voks til lyset dekselet. La voksen tørke, og deretter buff lampe med en ren flanell klut.

15 Gjenta prosessen fra begynnelse til rense eventuelle gjenværende skyet bil lys dekker.