Hvordan Clean Car Bremser

Det er ikke uvanlig å måtte rengjøre og justere visse typer biler som har lukket bak trommelbremser. Bremsestøv fra skoene er innesluttet inne i trommelen og ofte setter seg fast mellom friksjonsflaten av skoene og den indre diameter av trommelen forårsaker sjenerende squeals ved oppbremsing. Det er ikke en dårlig idé å rengjøre og glidemiddel foran (eller bak) skivebremser fra tid til annen, men sjelden utført mellom puten erstatning prosedyrer.

Bruksanvisning

1 Løft bilen trygt og sikkert i heisen. Ta på vernebriller. Fjern de bakre hjulmuttere og hjul med pistolen og en stikkontakt.

2 Bestemme trommelen anvendelse på kjøretøyet. Noen tromler komme av for hånd, noe beholdes ved hjelp av skruer på trommelen ansikt, noen har liten disponibel ringholderne på en eller flere lug pigger. Fjern eventuelle tromme holdeinnretninger, og fjerne trommelen. Sett av ansiktsmaske før du fortsetter. I noen biler, må du kanskje sjokkere trommelen fra navet på bilen ved å slå ansiktet av trommelen nær ytterkanten. Noen kan ha innvendige rygger hvor de-justering bremseskoene (med en liten flat skrutrekker og en sko brems skje) vil bidra til å få trommelen leppe fra å bli fanget på friksjon materiale av skoen. Det er også noen trommer som er festet til den bakre spindel som krever fjerning av støvhette, fjerner spindelmutteren dekselet og låsesplint, fjerner spindelmutteren og skiven, og deretter trekke trommelen og ytre lager ut. I noen sjeldne tilfeller, trommer kommer rett ut i hendene.

3 Tøm innholdet i bremsestøv inn i en bakre bremsestøv renere eller deler renere. Håndteres med forsiktighet, da det inneholder asbest partikler. Spray hele eksponert bakbremsen forsamlingen med brems ren spray for å eliminere caked opp bremsestøv dekker komponentene (med en drenerings bøtte under helst). Bruk en pneumatisk blåserør til å blåse overflødig støv og rusk fra bakbremsen forsamlingen. Noen OSHA forskrifter vil kreve å ha bakbremsen forsamlingen dekket for å inneholde asbest forurensninger, men knapt noen reparasjonstjenester har dem eller bruke dem hvis de gjør.

4 Rengjør trommel i de delene renere maskin for å fjerne støv og skitt fra innsiden. Chip rust rygger fra noen trommer bidrar til å hindre rust rubbing lyder mot bakplaten når hjulet er i bevegelse.

5 Fjern den bakre sko eller manipulere dem videresende å påføre et tynt lag med silikon bremse glidemiddel på skoen kontaktpunkter på hver sko. Bruk en syre pensel for å spre glidemiddel hvis du ikke fjerner skoene. Hvis du fjerner skoene, bruker die jeksel og rekondisjonering plate å rengjøre kontaktpunktene og deretter bruke smøremiddel. Bytt ut skoene.

6 Bytt trommer på samme måte du fjernet dem og justere de bakre sko som nødvendig. Bytt ut hjulene og slepe nøtter og dreiemoment lug nuts til riktig kjøretøy spesifikasjoner.

Hvordan Clean Car skivebremser

7 Ta på vernebriller. Fjern lug nuts og hjul fra for- eller bakhjulene for å rengjøre skivebremser hjelp av pneumatisk pistol og en stikkontakt. Fjern de to caliper bolter eller lysbilde boltene med pistol eller en socket og skralle. I noen tilfeller, øvre og nedre boltene er forskjellige, så avgjøre dette og etablere en relasjon mellom bolten og sin posisjon i bøylen. Lirk caliper fra rotoren ved hjelp av et brekkjern eller skrutrekker. Støtt caliper til kjøretøyets understell med en strikk ledningen til å ikke tillate det å dingle fra bremseslangen.

8 Fjern bremseklossene. I noen calipers, er putene festet til bøylen selv og vil gå av når du lirke den fra rotoren. I andre tilfeller, putene forblir intakt med bøylen anker klemmer rotoren. I hvilket som helst program, fjerne putene og igjen, etablere en relasjon mellom puten og sin posisjon til caliper og rotor.

9 Fjern de to caliper bro bolter (hvis aktuelt) ved hjelp av enten pistol eller skralle og en stikkontakt. Ta caliper anker (hvis aktuelt) til en benk skrustikke og lås den på plass for å arbeide med den. Fjern den tynne metall rasle klipp eller maskinvare og rengjør dem med en terning jeksel og rekondisjonering plate. Rengjør både øvre og nedre sider. Rengjøre overflaten på bøylen anker hvor ristinger klips eller maskinvare sitte mot ankeret i tillegg. Gjør både øvre og nedre kontaktpunkter og maskinvare. Påfør et lag med silikon bremse smøremiddel til kontaktpunktet for anker deretter plassere maskinvaren eller skrangler klipp på toppen og sikre dem. Plasser en annen lag med smøremiddel på toppen av maskinvare eller rangle klippet og satt ankeret til side. I noen programmer er bøylen anker faktisk en forlengelse av knoke og kommer ikke ut. I dette tilfellet, rengjøre kontaktpunktene med die jeksel på samme måte og bruke glidemiddel, men du må gjøre det riktig på bilen i stedet for på benken vise.

10 Spray eksteriør og interiør av rotoren med brems ren spray og la det lufttørke. Det vil svært raskt. Erstatt bøylen anker og bolter og stramme. Bytt elektrodene i ankeret.

11 Ta med caliper pinnene og eller lysbilde bolter (om nødvendig) til benken jeksel med en stålbørste hjul og vaske av overflødig smøremiddel eller korrosjon på lysbilder eller bolter på overflaten av stålbørste hjulet. Sett boltene eller lysbilder til side.

12 Om nødvendig feste caliper honer til die jeksel og finpusse de caliper lysbilde / bolthull. Komprimere bøylen stempelet ved hjelp av en stor C-klemme og legg over rotoren. Påfør et belegg av silikon bremse glidemiddel på caliper lysbilder / bolter og sett i bøylen og stram.

1. 3 Skift hjul og slepe nøtter og dreiemoment dem til riktig kjøretøy spesifikasjoner. Husk å pumpe bremsepedalen for å gjenopprette det hydrauliske trykket tilbake til komprimerte caliper stemplene.