Hvordan bygge en UHF-antenne for en HDTV

Hvordan bygge en UHF-antenne for en HDTV


Bygg din egen antenne er ikke bare en fin måte å spare penger, men også å lære hvordan antennene fungerer og hva som passer best til dine behov. Bygge en HDTV-antenne vil tillate deg å motta og nyte HD-sendinger fra stasjonene i ditt område. De fleste av elementene kan du allerede har på hånden, og med noen grunnleggende kjøp, vil du ha antenne du trenger for å nyte HD seeropplevelse.

Bruksanvisning

1 Legg aluminiumsstekeplate flatt på bordet. Mål lengden og bredden for å fastslå det nøyaktige sentrum. Bor en 1/4-tommers hull i midten. Mål 8 inches over og under hullet i midten, og bore to ekstra 1/4 tommers hull. Mål og bore hullene slik at de løper parallelt med lengden (3 fot) av arket. Dette vil være den reflektor for antennen.

2 Mål og kutt styret til 35 inches i lengde. Dette brettet vil være antennemasten.

3 La reflektoren ned på brettet slik at den er sentrert, og hullene er over midten av masten. Skyv reflektor til den ene siden er selv med den ene enden av brettet. Skru ned en vaskemaskin og skru inn i hver av de tre hullene på reflektoren for å feste den til masten. Enden av masten, hvor reflektoren er i flukt vil bli vurdert toppen av antennen.

4 Skjær "hoder" eller kroker i hver hengeren og rette ledningene ut med tang. Sand hver ledning, slik at det er fritt for enhver maling, og metallet er blanke.

5 Mål og kutt ledningene inn i åtte stykker som er hver 14 inches lang. Bøye hver av de åtte ledninger, ved hjelp av tangen, direkte i sentrum for å danne en V. Bend dem inntil det er nøyaktig 3 inches mellom hver ende av ledningen. Hver ledning vil bli brukt som et antenneelement.

6 Snu masten over slik at reflektoren er flatt på bordet. Mål ned fra toppen av masten og et blyantstrek på 8-, 14-, 20- og 26-tommers målinger. Gjør hvert merke nøyaktig én tomme vekk fra høyre kant av masten. Gjenta dette trinnet for å lage fire identiske målinger og merker langs venstre kant av masten.

7 Lå den lille ende (eller bøye) av hver V-formet ledning i løpet av hvert merke. Skru ned en treskrue og skive i hvert merke for å sikre antenneelementer til masten. Ikke stram skruene på dette punktet.

8 Strip to inches av isolasjon utenfor 14-gauge isolert kobbertråd. Fest denne enden av ledningen under skruen i øvre høyre hjørne av masten. Strekk ledningen over og feste den under de to midterste skruene på venstre side. Strekk ledningen tilbake over og fest den under skruen i nederste høyre hjørne. Bruk kniven til å strippe bort isolasjonen der ledningen er festet under hver skrue, så det er god kontakt. Skjær bort overflødig wire.

9 Fest den ene enden av den nakne 14-gauge kobbertråd til skruen i venstre kryss. Strekk ledningen over og feste den under de to midterste skruene på høyre side. Strekk ledningen tilbake over og fest den under venstre hjørne skrue. Skjær bort overflødig wire.

10 Fest 75-ohm matchende balun til antenneelementene. Skyv ende av hver av de to ledningene under skrue og skive i den andre rad fra toppen av masten.

11 Stram alle skruene ned på masten for å sikre elementer, kabling og balun på plass.

12 Tre pluggen fra kabelen som fører til HDTV til den kvinnelige kontakten på balun, og stram til de to kontaktene sammen. Slå HDTV på, og teste HDTV-antenne for mottak.

Hint

  • Balun er utformet for å samsvare med 75 ohm impedans av kabelen til antennen for å motta signalene.
  • Vær svært forsiktig når kutte med kniv, kniver og sag, som bladene kan føre til alvorlige skader.