Hvordan bygge en Generator Fra en gressklipper motor

Bygge en generator fra en gressklipper motor tar mye tid og tålmodighet, fordi de to delene du trenger (gressklipper og bil dynamo) ikke ble akkurat bygget for å gå sammen. Men det kan gjøres, og når du er ferdig, eller hvis du er ferdig med jobben, kan du ha et hendig verktøy som kan lade batterier eller gi et lite strøm i tilfelle strømbrudd. Det er kanskje ikke like pålitelig som en butikk-kjøpte generator, men det kan være et interessant prosjekt. Det første du trenger å gjøre er å finne en vertikal aksel gressklipper motor, og er dynamo som har en enkel kabeltilkobling og en intern regulator. Den må ha denne for å holde spenningen konstant på 14 volt. En dynamo uten en intern regulator vil fortsette å øke spenningen som beltet spinner og til slutt smelte dynamo.

Bruksanvisning

1 Monter gressklipperen slik at du kan få på bladet. Sett den på et sikkert heise på på 2 x 4-ere. Deretter fjerner bladet ved å ta av festebolten (du må spenne bladet å gjøre dette), og deretter fjerne koblingen fra under kniven. Du må kanskje leie en avtrekker for å trekke av denne jobben.

2 Fest støpejern trinse til gressklipper blad. Du må finne ut hva størrelsen trinse du vil bruke, tatt i betraktning den riktige motstanden som trengs for å balansere ut klipperens gass produksjon og holder motoren kjører konsekvent på en jevn gass. Dette trinsehjul faktisk vil fungere som en flue hjulet, og må være jern for å gi nok vekt og motstand til å fungere ordentlig. Du må kanskje teste ut et par størrelser før du finner en som fungerer.

3 Trace og skar et mønster i et stykke kryssfiner eller stål for å montere både klipperen og dynamo til basen. De trenger å være riktig avstand fra hverandre for beltet du har tenkt å bruke, så får alle materialer sammen, passer beltet på, og lage et diagram til å bygge denne delen. Du kan klippe hull lenger slik at dynamoen som skal flyttes, i tilfelle du ønsker å bruke en annen størrelse belte.

4 Skjær ekstra hull for boltene som fester gressklipperen og dynamo til basen. Hver og en har bolter på dem. Gressklipperen har bolter som fester motoren til klipperen skjold og dynamoen har bolter som fester den til motorblokken.

5 Monter gressklipper motor til monteringsbraketten. Skyv boltene som brukes til å montere motoren til klipperen skjoldet inn i hullene på kryssfiner og braketten, så skaftet og pullet går gjennom braketten. Bruke alle typer gummi demping eller shivs du trenger for å holde motoren selv og stødig.

6 Monter dynamoen motoren til braketten med ansiktet ned, så skivene går gjennom kryssfiner, ved hjelp av boltene som monteres den til motorblokken, eller ved å endre en annen vedlegg hvis disse boltene ikke samarbeider. Igjen, bruk gummi demping eller shivs hvis nødvendig. Vanligvis gressklipper akselen er lengre enn dynamoen, så justeringer må gjøres for å justere dem perfekt.

7 Bygge en base med 2 x 4 boards. Skjær dem til en lengde lenger enn braketten og like bred, og deretter klippe et tverrstag og de to sidene, og fest dem sammen. Det vil være en enkel boks med et tverrstag som ser ut som en "H" med en topp og bunn.

8 Fest beltet til motoren skivene og dynamo og sette braketten og generator på basen. Fest med bolter, skruer eller store spiker.

9 Test utgangen fra vekselstrømsgeneratoren ved å koble en enkel spennings leseren til dynamoen. I tillegg teste den indre temperaturen i generatoren ved å sette inn et termometer inn i foringsrøret. Pass på at det ikke blir for varmt, og spenningen er ikke høy. De kan kjøre rundt 150 grader C, og utgangs alt fra 30 til 50 ampere.

Hint

  • Du kan justere lengden på beltet og størrelse på skivene for å se hva slags spenning du får. Det vil avhenge av utgangseffekt på motoren din, og hvordan gassen mekanismen ble bygget på klipperen.
  • Arbeide med en gressklipper motor kan være risikabelt, fordi de legger ut en anstendig mengde strøm. Vær forsiktig med å søle drivstoff og olje på motoren når du løfter og sette den på basen. Pass opp for faren for overoppheting, og ikke stole på denne type maskin for alle nødstrøm.
  • Bygge en generator som dette sannsynligvis vil spare penger over å kjøpe en på en jernvarehandel, men det vil ta opp mye tid, og kan ikke fungere pålitelig i tilfelle en nødsituasjon.