Hvordan bruke Scene Mode Med Kodak kameraer

I løpet av det siste tiåret, har Kodak produserte hundrevis av forskjellige digitale kameramodeller, og selskapets digitale historie strekker seg langt utover 2000-tallet, så langt tilbake som tidlig på 1970-tallet. Kodak har ikke våget seg inn i DSLR-markedet, velger i stedet å gjøre det enkelt å bruke kompakte pek-og-skyt digitale kameraer. Kodaks pek-og-skudd har en enkel "scene" modus som justerer kameraet for ulike fotografiske situasjoner, og mens hver modell har litt forskjellige "scener", noen av de programmerte innstillingene er til stede på alle Kodak modeller.

Bruksanvisning

1 Se på den øvre delen av Kodak digitalkamera. Noen Kodak kameraer har en kommandohjulet ved siden av utløserknappen som du roterer å velge ulike opptaksprogrammer, mens andre modeller har en "mode" knappen som du veksle for å endre modus. Roter hjulet til "SCN" for å få tilgang til scene sub-menyer. På grunnleggende modeller, er de "scene" menyvalg utvidet på kommandohjulet - du vil ikke se en "SCN" alternativet, men du vil se ikoner for portrett (en kvinnes hode), landskap (fjell), sport (en person løping), natt (en person med en stjerne over den ene skulderen) og nærbildemodus (en blomst).

2 Trykk på piltastene på fjernkontrollen for å rotere gjennom sceneinnstillinger, eller trykk en ønsket scene-modus på Kodak Easyshare Touch kameraer. Kodak designet disse sceneinnstillinger for å hjelpe deg å ta bilder i vanskelige situasjoner, men du fortsatt trenger å fortelle kameraet hva situasjonen er. Igjen, vil ulike kameramodeller har litt forskjellige sceneinnstillinger.

3 Velg "portrett" -modus for å ta bilder av folk som er nær deg. Denne modusen er best for hodeskudd, ikke bred (zoomet ut) skudd, som det justerer åpningen til den bredeste og bremser ned lukker litt. Velg "landskapsmodus" for vidvinkel. Bruk liggende modus for mer enn trær og fjell, også; kameraet setter fokus til uendelig (som i kamera termer betyr det maksimalt fokus på objektivet) og bruker en lav blender for å gi bildet skarpt fokus hele veien, slik at du kan bruke landskapet mer for gatescener eller gruppebilder når kameraet er 15-20 fot fra fagene.

4 Bruk "closeup" eller "blomst" -modus for å slå på makro zoom funksjonene til Kodak kamera. Ikke alle kameraer kan zoome i samme grad, men alle Kodak kameraer har en makroopptaksmodus for å ta nærbilder. Når du zoomer inn nærbildemodus, trykker du på zoomkontrollen en gang til når du har nådd det maksimale for å gå inn makrozoomområdet. Disse del av zoom er kun tilgjengelig på kameraer med makrofunksjoner.

5 Skyt i lys-forhåndsinnstilte modi for vanskelige lysforhold. De fleste Kodak digitale kameraer har en solnedgang, snø, bakgrunnsbelysning, stearinlys og natt scenevalgmodus, og akkurat som "landskap", du trenger ikke å bruke disse scenemodeller utelukkende for slike situasjoner. Solnedgang er for døende lys, så skyte i sen ettermiddag eller tidlig morgen med denne modusen. Snø er for scener uten mye kontrast, slik at det fungerer på stranden eller i områder med én farge. Natt scene eller nattportrett er best for å skyte i mørket, men bruker en lav lukkerhastighet for å lage en lang eksponering og slippe inn lys (eller slår på blitsen, i nattportrett); best å bruke disse motivvalg med et stativ.