Hvordan bruke Rundskriv Polarisatorer i et vidvinkelobjektiv

Hvordan bruke Rundskriv Polarisatorer i et vidvinkelobjektiv


Rundskriv polarizers er et verdifullt verktøy i fotografering. De jobber på samme måte som et par polariserte solbriller; polariserte kameralinser kan redusere eller eliminere gjenskinn av vann og andre reflekterende flater. I fotografering, dette betyr at det kan bidra til å redusere eller eliminere områder av overeksponering eller linse bluss. Hvis du tar en kropp av vann, ved hjelp av et polarisasjonsfilter kan du ta hva som er under overflaten i stedet for bare refleksjon. Polarizers kan også gi et bilde dypere blå himmel, sterkere farge og bedre kontrast.

Bruksanvisning

Ved hjelp av en Circular Polarizer filter for å redusere gjenskinn

1 Fest polariseringsfilter til kameralinsen.

2 Bruk din skutt og måler eksponeringen. Mens du ser gjennom søkeren, skru den ytre ringen på polariserende linse. Du bør legge merke bildet blir mørkere og mer levende, så lysere og mer tåkete. Bruk din egen dømmekraft til å bestemme hvor bildet ser best.

3 Siden polarizers betydelig redusere mengden av lys som kommer inn i kameraet, sørg for at blenderåpning og lukkerhastighet slipper inn nok lys. Du må kanskje justere eksponeringen manuelt hvis lysmåleren ikke tillater for polariseringsfilteret effekter.

4 Åpne lukkeren og ta bildet. Hvis du bruker et digitalt kamera, gjennom skudd og justere deretter.

Hint

  • For best resultat, stå med solen i en 90 graders vinkel i forhold til kameralinsen.
  • Vidvinkelobjektiver er spesielt utsatt for vignettering. Ha dette i tankene når du kjøper og bruker vidvinkelobjektiv.