Hvordan bruke podcaster på en MP3-spiller

Hvordan bruke podcaster på en MP3-spiller


Podcaster er nedlastbare talte ord (i motsetning til musikk) lydfiler at enkeltpersoner kan abonnere på via Internett. De kan lastes opp på nesten hvilken som helst MP3-spiller. Du må bruke programvare som er kompatibel med MP3-spilleren og for å være sikker på at MP3-spilleren har nok plass på harddisken til å lagre podcaster.

Bruksanvisning

iPod

1 Hvordan bruke podcaster på en MP3-spiller

Apples iPod er en av de mest populære MP3-enheter.

Abonner på de ønskede podcaster ved hjelp av iTunes, som du finner ved å klikke på "Advanced" og deretter "abonnere på podcaster" eller ved å klikke på "Podcasts" ikonet i iTunes-biblioteket. Hvis du ikke kan se dette ikonet, kontroller at det er merket av i "Show" -delen i iTunes 'generelle innstillingene i "Preferences".

2 Når du er i "Podcasts" -menyen, kan du velge å ordne innstillingene slik at iTunes vil bare holde på de siste podcastene eller bare de du har hørt eller alle av dem.

3 Plugg inn din iPod og når enheten vises i iTunes, klikk på iPod-ikonet. Klikk deretter på "Innstillinger" og merk av for «Synkroniser podcaster».

Zune

4 Hvordan bruke podcaster på en MP3-spiller

Microsofts Zune er også en populær MP3-spiller pleide å spille podcaster.

Bruk Zune programvaren (lastes ned fra Zune.com) til å administrere podcaster. Last ned podcaster ut av Zune nettside eller gjennom Zune-programvaren.

5 Overføring eller spille podcaster som du har lastet ned et annet sted i Zune-programvaren ved å klikke på "Collection" og deretter "Podcasts".

6 Administrer podcaster i programvaren ved å klikke på "Innstillinger" og deretter "Podcasts" og velg innstillingene som du ønsker for podcast-avspilling på Zune MP3-spiller.

7 Koble Zune MP3-spilleren til datamaskinen via USB-kabelen til å overføre podcaster til spilleren.

Andre MP3-spillere og Podcast programvare

8 Hvordan bruke podcaster på en MP3-spiller

Mange MP3-spillere kan synkroniseres med datamaskinen for podcaster.

Sjekk din MP3 spilleren eller manuell med produsenten for å se om det er et program laget for MP3-spilleren.

9 Bruk en annen podcast management software program hvis MP3-spilleren din ikke tilbyr et program, da disse er allment tilgjengelig på Internett for nedlasting.

10 Last ned RSS-feeds med en ekstern spiller for å administrere feeds, slik at du kan laste ned strømmer til programvaren og til din individuelle MP3-spiller, avhengig av sine evner.

Hint

  • Hvis du har en masse podcaster fra eksterne kilder og laster ned fra mange nettsteder, kan det være nyttig å bruke en ekstern podcast program (som ikke er produsert av en bestemt MP3 produsent) for å administrere dine podcaster effektivt.
  • Du kan ikke synkronisere tekst RSS-feeds eller podcaster til enkelte MP3-spillere fordi de mangler lagringsplass, eller fordi de er eldre og mangler denne evnen.