Hvordan bruke luftdempere for å løfte opp en bakre ende

Luftdempere blir ofte brukt på lastebiler, varebiler og andre kjøretøy for å gi ekstra støtte for tung last. Luftdempere kan brukes til å løfte den bakre ende av et kjøretøy, for å hindre at de henger i henhold til belastning og slepeforhold. De fleste ettermarkedet luftdempere er fylt ved å legge til luft via en ekstern luftkompressor. Kjøretøy som kommer fra fabrikken utstyrt med luftsuspensjoner ofte benytte interne luftkompressorer for å heve bilen etter behov.

Bruksanvisning

1 Finn påfyllingsventilen montert i nærheten av bilens bakre støtfanger. Skru av lokket som dekker fylleventil for luft sjokk. Kople luftmunnstykket på luftkompressoren til påfyllingsventilen.

2 Bruk kompressor for å fylle luft sjokk. Dette vil føre til at den bakre ende av kjøretøyet til å stige. Den maksimale høyde av den bakre ende avhenger av kapasiteten av luft sjokk installert. Ikke overfyll sjokk.

3 Bruke en lufttrykkmåler for å måle mengden av luft inne sjokkene. De fleste luftdempere operere sikkert på 40-70 psi. Ta av luftmunnstykket og skru lokket på fylleventilen når du er ferdig.

Hint

  • Ikke fyll luftdempere. Dette kan føre til at kollisjonsputer innen å rive eller brudd. Følg alltid retningslinjene angitt i undervisningsmateriell følger med luftdempere.