Hvordan bruke gamle objektiver på digitale kameraer

Hvordan bruke gamle objektiver på digitale kameraer


Når du gjør overgangen fra et filmbasert kamera til et digitalt speilreflekskamera (SLR), kan enhver fotograf bli motløs av linse kompatibilitet. Imidlertid vil mange autofokus objektiver tilpasse seg den nye digitale kamerahuset, noe som gjør dem beholde sin verdi i det nye digitale venture. Hvordan bruke gamle objektiver på et digitalt kamera er ikke vanskelig, og meget mulig, hvis et digitalt kamera er valgt som er kompatibel med de gamle objektiver.

Bruksanvisning

1 Se på fester på de gamle objektiver. Disse er funnet på den bakre delen av objektivet som festes til kamerahuset. Hvis de er en bajonett, pin-stil vedlegg, vil de gamle linsene passer ikke på et digitalt speilreflekskamera. Hvis det er glatt kontaktpunkter, og det er en skrue-fatning som klikker på plass på kamerahuset med en halv omdreining, vil objektivet festes til et digitalt kamera.

2 Legg merke til band av digitalt speilreflekskamera som du ønsker å feste linsen. Alle Canon-baserte digitale kamerahus vil akseptere skrue-mount-objektiver laget av Canon (eller av-merker med en Canon-stil adapter) som tilbyr autofokus. Mange Nikons digitale speilreflekskameraer vil akseptere linser tidligere brukte på film kameraer; men de er mer begrenset enn Canon. Les digitalkameraet manualen for å se hva serien Nikon mount autofokus objektiver kameraet vil godta.

3 Forbered deg på forstørrelse. Når en linse som ble brukt med et filmkamera er montert på et digitalt kamera legeme, er brennvidden til objektivet forstørret. Hvis linsen tilbyr en rekke zoom, vil vidvinkel funksjonen ikke ut så bredt som det en gang gjorde på film. De lengre, tele funksjoner på et zoomobjektiv vil vises for å zoome inn nærmere enn de gjorde på film. Den digitale sensoren i ikke så bredt som et stykke film, som ser ut til å trimme kantene av bildet, slik at det vises nærmere.

Hint

  • Hvis den gamle SLR kameralinsen som ble brukt på et filmkamera har autofokusfunksjoner, vil det mest sannsynlig passer på et nytt digitalt speilreflekskamera kroppen, så lenge kameraene og objektivene er alle fra samme produsent.