Hvordan bruke et termisk kamera

TThermal økende kameraer konvertere infrarød stråling - avgis som varme - til synlige bilder. De er like enkel å bruke som vanlige kameraer, mange med pek-og-skyt-design. De har et bredt spekter av bruksområder, fra å fastsette den oppvarming effektiviteten av et hjem for å finne en savnet turgåer, og blir ofte brukt av vaktselskaper, politi, brannmenn og militære. Økende kameraer er klassifisert i to typer: kalibrert og ikke-kalibrert. Kalibrerte kameraer ta en måling av temperatur for å utfylle det visuelle bildet. Bildene selv kan være vanskelig å tolke, spesielt siden noen tolkninger er intuitiv. Termograf ofte tilbringer måneder studerer prinsippene for varme.

Bruksanvisning

1 Fjern eventuelle gjenstander mellom kameraet og målet, eller om nødvendig, vinkel kameraets line-of-sight rundt hindringen det beste du kan. Dette er spesielt viktig når du installerer et kamera for sikkerhet eller vedlikehold. Objekter i siktelinjen kan føre til en unøyaktig avlesning av varmestrøm eller temperatur av målet. For eksempel, hvis du tar en lesning av en bygning, bør du installere kameraet hvor greiner ikke dekker det.

2 Mål heten av gjenstanden med et termometer. Hvis det ikke er en skarp nok forskjell (20 °, i det minste) mellom det indre og ytre av gjenstanden, vil lesingen vil bli unøyaktig.

3 Ta flere bilder av målet å få en god følelse av hvordan varme strømmer rundt eller gjennom målet. Nå nylig produsert kameraer har en minnepinne slik at bildene kan lastes ned til en datamaskin. Hver to-dimensjonalt bilde registrerer varmestrøm ved et gitt tidspunkt; en serie av skudd vil gi en langvarig riss av temperatur og strømning.

4 Analysere bildene for å finne ut hvor hjemmet ditt er å miste varme eller hvor bilen din motor lekker gasser. Dette er den vanskeligste delen av prosessen, siden du trenger en god forståelse av prinsippene for varme for å forstå bildene. Gjør din forskning.

5 Ta kontakt med en profesjonell thermographer hvis du er i tvil om bildene. Ikke begynne dyre hus reparasjoner eller oppussing med mindre du er sikker på at du leser dem riktig. Få råd fra noen som er kjent med de vanligste feilene i lesing termiske bilder.

Hint

  • Du bør forstå at alle objekter, selv betong og isbiter, avgir termisk energi. Det er derfor bedrifter bruker termisk bilder for å spore vedlikeholdsproblemer, for eksempel forråtnelse.
  • Å ha en profesjonell kalibrere kameraet kan koste så mye som $ 1000, så lære å gjøre det selv, vil spare deg en bunt.