Hvordan bruke en Tach Dwell Meter

En dwell meter brukes til å kontrollere kamvinkel på biler med et poeng-type tenning. Kamvinkel er lengden av tiden (målt ved graden av rotasjon av fordel cam) kontaktpunktene åpne på et punkter type tenningssystem. Poeng-type tenningssystemer ble ofte brukt på biler produsert før midten av 1970-tallet. Den kamvinkel må kontrolleres regelmessig på disse kjøretøyene for å sikre forsvarlig drift av tenningssystemet. I tillegg må kamvinkel på disse kjøretøyene sjekkes før du setter tenningen timing.

Bruksanvisning

Koble til Tach Dwell Meter

1 Kjør motoren lenge nok til å bringe den opp til normal driftstemperatur og deretter slå den av.

2 Koble den positive ledningen på tach bor meter til den positive polen på coilen.

3 Koble den negative ledelsen på tach bor meter til den negative polen på coilen.

4 Åpne liten metalldekselet på siden av fordel lokket og sette inn en sekskantnøkkel inn i skrue bak dekselet.

Kontroll av Dwell Angle

5 Slå av motoren på.

6 Ta lesing på tach dwell meter og sammenligne den med figuren på motoren tune-up merket i motorrommet eller i bilens servicemanual.

7 Slå unbrakonøkkelen sakte å justere kamvinkel til riktig innstilling.

8 Slå av motoren.

9 Ta unbrakonøkkelen fra distributøren. Sørge for at de små metalldekselet på siden av fordeleren er lukket.

10 Fjern de elektriske ledningene fra coilen.

Hint

  • Pass på at de elektriske ledningene til tach bor meter ikke forstyrre noen av de bevegelige deler på motoren som motor fan. Pass også på at de elektriske ledningene ikke kontakte noen del på motoren som utvikler sterk varme, slik som distributør caps eksos manifolds.Some ikke har et vindu for å sette inn en umbraconøkkel for å justere kamvinkel. Hvis din ikke gjør det, må du stoppe motoren, fjerne distributør cap og trinnvis justere kamvinkel.
  • Mens han jobbet på en motor i drift, holde hendene borte fra bevegelige deler på motoren, for eksempel tilbehørsdrivreimer eller noen del av motoren som blir meget varm.