Hvordan bruke en solblender for Innendørs Photography

Hvordan bruke en solblender for Innendørs Photography


Lens flare er en vanlig plage for fotografer. Flare skjer når strølys kommer inn en linse indirekte og lysbrytning på glasset, slik at alle de små riper på objektivet er utsatt. I naturen, er solen den viktigste årsaken for bluss, men det er langt flere lyskilder inne som forårsaker det samme problemet. Gjennom årene fotografer har lært å elske hjelp solblendere gi i å beskytte linser fra fakkel. Nesten alle objektiver på markedet har en supplerende solblender tilgjengelig som festes til enden av kameralinsen og beskytter fotokomposisjoner. Lær de mest effektive metoder for å bruke solblendere innendørs for å forbedre din innendørs fotografier.

Bruksanvisning

1 Plukk en solblender som er kompatibel med objektivet du bruker. Tulip solblendere har en blomsterlignende form og brukes på både vidvinkel og teleobjektiver. Runde solblendere er formet som sylindere og er vanligvis knyttet til teleobjektiver. De blokkere ut mer lys enn tulipan hetter, men på grunn av sin form, har de en tendens til å bli synlig på kantene av vidvinkelopptak. Pass på at solblenderen du bruker er kompatibel med objektivet du har før kjøp. Navn kamera merker liste kompatible solblendere i "Accessories" seksjoner med hver av sine modeller.

2 Fest solblender når det er lyskilder som kunne gå inn i kameralinsen fra front eller side. Hetten vil bare skru på enden av objektivet. Lys kan komme fra 90 grader til venstre eller høyre, eller hvor som helst i mellom. Solblendere er spesielt nyttig i konserter eller skuespill der det er flere scenelys. De beskytter også objektivet i studiofotografering når strobelys er satt opp. Høydepunkter fra over et menneske, og kicker lys fra bak, begge har en tendens til å søle lys i utilsiktede retninger. Beskytt linsen når denne type strølys truer objektivet og fotografi. Noen fotografer selv spille det trygt ved å bruke solblender i alle sine skudd.

3 Oppbevar solblender i kameravesken når du er ferdig. Spar plass ved å plassere objektivet innsiden av hetten mens den er lagret i posen, på den måten du vil være i stand til å fortelle hvilke solblender å strekke seg etter hvis du har mer enn én.