Hvordan bruke en Seagull Kamera

Hvordan bruke en Seagull Kamera


Seagull har en lang rykte som en kopimaskin av kjente kameraer. Selskapet, med hovedkontor i Shanghai, har gjort sine egne versjoner av kameraer som for eksempel avstandsmålere gjort berømt av Leica, mellomlang format speilrefleksmodeller utviklet av Hasselblad og twin-speilreflekskamera (TLR) produsert av Yashica og Rollei . Den mest tilgjengelige Seagull kamera er TLR modell som bruker medium format 120 film for å produsere en 2,25-by-2,25 tommers negative som Seagull 4 eller langt nyere WWSC. Det er en grunnleggende TLR kamera, og kan gi solid medium format fotografering. En dobbel-speilreflekskamera sysselsetter to tilregnelig brennvidde objektiv. En faktisk er bildet "tar linse." Den andre brukes som "visning linse", eller søkeren.

Bruksanvisning

1 Rengjør hele kameraet hvis du ikke har brukt det i det siste, eller hvis du kjøpte den brukt. Bruk trykkluft til å blåse ut støv og rusk i alle sprekker på utsiden og innsiden av kamerahuset. Bruk linse vev for å rense de beste eller sett på linsen forsiktig samt lavere eller "å ta" linse. Du må også rengjøre bakken glass søkeren. På baksiden av kameraet nær toppen, skyv den øverste delen av søkeren dekselet oppover. Det vil komme opp i rett vinkel og et forstørrelsesglass vil dukke opp. Skyv forstørrelses ned og rengjøre bakken glass. Rengjør deretter forstørrelsesglass.

2 Laste 120 film i kameraet. På bunnen av Seagull TLR, skyver hva selskapet kaller sikkerhetsspaken er festet til den runde låse disk. Deretter slår disken for å åpne. Dette frigjør hele bakdekselet. Løft bakdekselet på sin hengslene opp og ut av veien. Hvis Seagull TLR har et tomt 120 hjul i bunnen kammer, flytte den til toppen kammeret. Du kan løse det ved å trekke ut på knotten på siden av kameraet. Hvis det ikke er tom spole, vil du trenger en. Plassere filmen spolen inn i bunnkammeret. Trekk deretter papiret backing opp passere fotografering område i sentrum. Tråd det på den tomme spolen. Deretter bruker film svingete knott eller nivå på høyre side av kameraet til vind filmen. Stopp når pilene på papiret filmen på linje med det røde merket på innsiden av kameraet. Stenge og låse kameraet tilbake, og vind filmen å ramme en.

3 Justere lukkerhastighet og blenderåpning i henhold til dine håndholdte lys målinger tar hensyn til hastigheten på filmen. På eldre meter, vil filmen hastigheten være i ASA eller DIN, mens nyere versjoner vil det være ISO. ISO er lik ASA, så hvis din filmhastighet er 400 ISO, stille inn apparatet til 400 ASA. Lysmåleren vil gi deg alternativer for lukkertider og blenderåpninger. De lukkertider på en Seagull TLR kamera vanligvis varierer fra ett sekund til 1 / 250th av et sekund, men dette kan variere avhengig av modellen. Standarden 75 mm objektivet har åpninger mellom f / 3.5 og f / 22. Jo større tallet er, jo mindre åpning og det mindre lys som når filmen. Hvis, for eksempel, er du skyte 400 ISO film i moderat sollys, vil du sette lukkerhastigheten til 1 / 250th av et sekund, og blenderåpningen til f / 22. Det er bedre å bruke måleravlesning enn å gjette. I noen eldre modeller, trenger du for å spenne lukkeren med en liten spak på høyre side av å ta objektivet. I nyere versjoner, kuker lukkeren automatisk når du avanserer filmen.

4 Hold Seagull TLR på midje nivå og se ned i søkeren. Bildet vises reversert - rett til venstre. Bruk fokus knotten på venstre side av kamerahuset for å gjøre bildet skarpere. Alternativt kan du bruke pop-up forstørrelsesglass for å fokusere mer presist. Hvis du gjør dette, holder kameraet opp til øyet. Når bildet er i fokus, trykke ned utløserknappen nederst til høyre foran for å ta bildet. Da ender filmen forhånd knotten.

5 Vind filmen helt på opptaksspole etter utsette den siste rammen på rullen. Åpne kameraet tilbake, fjerne filmen og har det utviklet seg.

Hint

  • Du kan utvikle din egen film lett, spesielt hvis det er svart og hvitt. Du trenger ikke en full mørkerom, bare et skap der ingen lys inn for å laste filmen inn i en film tank. Hvis du ønsker å hoppe over forstørring prosessen, kan du skanne negativer til datamaskinen med en åpenhet scanner og arbeide med bildene i et bilderedigeringsprogram.
  • Ny eller gammel, Seagull TLR kameraer alle fungerer i utgangspunktet på samme måte.
  • Fordi visning objektivet sitter litt over linsen som registrerer bildet, foreligger et problem når du prøver å ta nærbilder med en TLR. Dette kalles "parallax", og det betyr at du må tippe litt opp for å få det bildet du ser i filmen rammen. Du kan unngå dette problemet ved å skyte på en lengre distanse.