Hvordan bruke en kalkulator for å beregne en minimumsleien

Hvordan bruke en kalkulator for å beregne en minimumsleien


Leasing tilbyr potensielle bilkjøpere et annet alternativ å vurdere når vi leter etter en ny bil. Ulempen med en bil lease er at du ikke får noen investering tilbake når det er på tide å returnere bilen til forhandleren. Fordelen er kontinuerlig leasing får du en ny bil å kjøre hver årene. Din minimumsleien vil variere avhengig av din kredittverdighet, den samlede verdien av bilen og hvor mye penger du betaler på forhånd. Ved hjelp av en kalkulator for å regne ut din minimum leiebetaling vil fremskynde prosessen med å avgjøre om en leieavtale er riktig for deg.

Bruksanvisning

1 Multipliser prislappen på bilen ved bilens restverdi, som er det estimerte beløpet bilen verdi forventes å svekke seg. Restverdien er alltid en prosentandel, så hvis tallet er 45 prosent, ville du multiplisere prislappen ved 0,45.

2 Trekk fra det svaret du bare beregnet ut fra forhandlet prisen på bilen, som trolig vil være flere tusen mindre enn prislappen mindre at forhandleren har "ingen prute" prising. Dette tallet gir deg den samlede verdien av bilen på slutten av leieavtalen.

3 Del ditt svar med antall måneder på leieavtalen. Dette er hvor mye den månedlige utbetalinger vil være uten skatt og renter. Skriv dette ned.

4 Del renten for billån med 2400 for å beregne lease faktor. I dette tilfellet bruker du interesse prosent som et helt tall. Hvis renten er 10 prosent, deler du 10 av 2400. Skriv dette tallet ned.

5 Legg sammen forhandlet bilens pris og restverdien av bilen. Multipliser dette svaret av leieavtalen faktor. Dette gir deg hvor mye du skal betale i renter.

6 Legg inn et rentebetaling til din tidligere beregnet månedlig betaling. Dette gir deg de laveste månedlige bil betaling inkludert renter.

7 Multipliser det månedlig betaling av merverdiavgift prosentandel av staten, som også vil være et desimaltall. Hvis salgsskatt er 8 prosent, ville du multiplisere den månedlige betalingen av 0,008. Legg dette svaret tilbake i den månedlige betalingen for å få minimum betaling for bilen med skatt og renter inkludert.

Hint

  • Månedlige utbetalinger vil avta jo mer penger du betale på forhånd når du får bilen.