Hvordan bruke en isolasjonsmotstand Tester

Hvordan bruke en isolasjonsmotstand Tester


Testing av isolasjonsmotstanden til et stykke av elektrisk utstyr vil hjelpe deg å måle flyten av strøm som er i stand til å kjøre. Over tid, til evnen til elektrisk utstyr motstå isolasjons avtar. Dette resulterer i tap av effekt og pålitelighet, noe som reduserer kvaliteten på utstyret.

Bruksanvisning

1 Finn de to ledningene på MegOhmMeter og koble den positive ledningen over isolasjon barriere. Koble den negative ledningen over isolasjon barriere. Det er bare to positive / negative ledninger, hver identifisert som sådan.

2 Finn tredje bly og sett den inn i vakt terminal. Ikke alle isolasjons testere har en vakt-terminalen, som er et verktøy som tester enkelte komponenter på en enkelt elektrisk apparat.

3 Påfør testspenningen i 60 sekunder. Dette er standard industri parameter for testing av isolasjonsmotstand.

4 Overvåk lesing for å se om det faller eller forblir stødig. En stor isolasjonssystem kan avta jevnt, og små vil forbli stabil.

5 Spill motstandsverdien. Test isolasjonen lesing over tid for å sammenligne motstand den elektriske enheten til isolasjon. Det vil gradvis avta over tid. Imidlertid er det også viktig å utføre testen under de samme betingelser, ved bruk av den samme romtemperatur og teste den for samme tidsrom, for å måle dens motstand mot isolasjonen. Det anbefales at enheten er testet over tid for å se om det fortsatt presterer opp til de standarder som det opprinnelig ble testet på.

6 Finn ut om verdien av isolasjonsmotstand er normalt for den typen enhet du tester. Du kan finne standard måling for enheten på International Electrical Testing Association (NETA) (se "Ressurser").