Hvordan bruke en iPod som en backup harddisk

Når den først dukket opp, iPod bare kom med 5 GB eller 10 GB harddisker. Selv om disse tillot brukere å ta sin musikk på farten, det gjorde egentlig ikke gi nok plass til mye annet. I disse dager, men iPoder kommer med harddisker så store som 160 GB, som er mer enn nok plass for de fleste folks mediesamlinger. En ting du kan gjøre med denne ekstra plassen er å bruke iPod som en backup harddisk.

Bruksanvisning

1 Koble iPod til datamaskinens USB eller Firewire-port. Når det er koblet til, starter iTunes.

2 Velg "Summary" -kategorien og sjekke "Aktiver diskbruk", som ligger under "Alternativer". Hvis du bruker iPod shuffle, stille inn lagrings tildeling glideren som indikerer hvor mye plass som er reservert for lyd- og datafiler.

3 Finn iPod ikon i "Min datamaskin" hvis du bruker en PC. Mac-brukere kan bruke Finder til å finne ikonet.

4 Dobbeltklikk på iPod-ikonet. Dette bør åpne et vindu som viser deg den iPod-system mapper, inkludert "Merknader", "Kontakter" og "Kalendere".

5 Dra og slipp mapper og filer fra harddisken til iPod vindu.

6 Løs ut iPod i iTunes ved hjelp av utløserknappen plassert ved siden av iPod-ikonet eller nederst til høyre på siden. Hvis du bruker en Macintosh, flytter du iPod-symbolet fra skrivebordet til papirkurven for å løse det.

Hint

  • Når du bruker en iPod til å flytte iTunes-biblioteket, dra og slipp iTunes Music-mappen til iPod, og deretter overføre den til iTunes-mappen på den nye datamaskinen.
  • Ved hjelp av en iPod som en harddisk på en Windows-PC begrenser kapasiteten filer til 4 gigabyte, uavhengig av tilgjengelig plass på iPod.