Hvordan bruke en infrarød Filter

Hvordan bruke en infrarød Filter


Infrarødt lys er usynlig for det menneskelige øyet så vel som omtrent alle digitale speilreflekskamera (DSLR) kameraet på forbrukermarkedet. Hvis du vil se dette spekteret, må fotografen bruke et filter som blokkerer normal, synlig lys og lar infrarød å passere gjennom til kameraets sensor. I bilder laget med infrarødt lys, tar busker på en selvlysende glød og blå himmel er slått en dyp, foreboding svart. Dette filteret er et populært valg blant landskapsfotografer som håper å oppnå en surrealistisk, unik effekt.

Bruksanvisning

1 Fest kameraet på et stativ og plasser den på ønsket sted. Fordi de fleste infrarøde filtre er nesten ugjennomsiktig, lengre eksponeringstider kreves. En tripod vil redusere uskarphet og vibrasjoner under eksponeringen.

2 Fokuser på din motiv eller scene. Ettersom filteret er veldig mørkt, vil du ikke være i stand til å oppnå nøyaktig fokus når den er festet.

3 Skru filteret mot kameralinsen. Pass på at filterstørrelse som stemmer med objektivet 'gjengedimensjon.

4 Sett kameraet til ( "M") modus Manuell, og velg deretter en liten åpning som f / 11 eller f / 16. Små åpninger gir dyp dybdeskarphet, eller en lang rekke effektive fokus, noe som bidrar til å redusere fokus feil og gi et skarpt bilde.

5 Øk kameraets ISO-innstillingen for å redusere eksponeringstiden. En høyere ISO, for eksempel 400 eller 800, vil gjøre kameraets sensor mer følsom for lys. Dette åpner for raskere lukkerhastigheter og kompenserer for filterets opaqueness.

6 Slå av kameraet til svart-hvitt-modus. Infrarøde bilder tendens til å se bedre ut i svart-hvitt, men du kan bytte tilbake til farge på noe punkt.

7 Still inn lukkerhastigheten til 1/2 sekund. Ta flere testbilder og vurdere resultatene. Hvis bildet er for mørkt eller undereksponert, øke eksponeringstiden. Hvis bildet er for lyst eller overeksponert, redusere eksponeringstiden.

Hint

  • Se kameraets brukermanual for mer informasjon om opptaksprogrammer, blendervalg og lukkerhastighet.