Hvordan bruke en Canon Flash på en Nikon

Mens fotografer kan blande og match mekaniske komponenter som linser med relativt lite bekymring --- gitt verktøyene kan fysisk passer sammen --- bytte elektroniske komponenter kan være litt mer risikofylt. Fordi spennings karakterer ikke er standardisert blant blinker og kamerahus, må en savvy fotograf kontrollere at utstyret hans vil jobbe sammen riktig før du kobler alt. Av denne grunn er det vanligvis enklest å kjøpe like-navngitte elektriske tilbehør. Men kanskje fotografer som bytter kamera lastebiler merker finne seg selv med gammelt utstyr som de fortsatt ønsker å bruke. Hvis dette er tilfelle, er det fortsatt mulig å bruke en Canon blitsen på et Nikon kroppen.

Bruksanvisning

1 Kontroller at flash er strobe trigger spenning matcher kameraets. En strobe spenning som er større enn spenningen som kameraets blitssko er rangert kan skade kameraet. Rådfør håndbøkene for hvert produkt eller, hvis de ikke kan lokaliseres, sjekk på nettet for å finne informasjon.

2 Tape de fire hjelpekontakter på bunnen av blitsen (den delen som kobles til hot shoe) med elektrisk tape. Disse kontaktene har ingen tilsvarende kontakt på Nikon hot shoe, og vil ikke fungere selv om avdekket; dekker kontaktene bidrar til å beskytte dem fra å bli skadet eller kortslutning blitsen eller kameraet. Pass på at du lar sentrum positiv kontakt avdekket, siden dette er den forbindelse peke Nikon kameraet vil bruke til å utløse Canon blits.

3 Slå blitsen til manuell modus. Nikon kameraet vil ikke være i stand til å utnytte Canon blits E-TTL (Evaluerende-Through The Lens) blitseksponeringssystemet og vil ikke fungere i en automatisk modus.

4 Skyv Canon flash i Nikon kameraets blitssko som du normalt ville feste blitsen til en Canon kroppen. Låsepinnen kan vanligvis ikke bli skrudd på plass, men blitsen bør likevel koble tett med blitssko.

5 Bruk blits som du normalt ville, huske å redigere innstillingene manuelt hvis du må. Nikon vil bruke sin på kroppen autofokus hjelpelys og vil ikke bruke lampen av Canon blits.

Hint

  • Du kan også bruke en radio trigger på Nikon kroppen til eksternt utløse Canon blits. Dette eliminerer behovet for å tape hjelpekontakter og unngår eventuelle elektriske problemer. Pass på at du kjøper en radio trigger som kan operere med både Canon og Nikon-teknologi.
  • Kontroller alltid spenningene i din flash og kroppen selv om du er ganske sikker på at de vil fungere sammen. Mens nyere modeller av Canon blinker og Nikon organer bør ikke skape noen problemer, kan en elektrisk problem skade eller ødelegge både blits og kamera. Hvis du er usikker, ta både i kameraet butikken for å spørre om deres kompatibilitet.