Hvordan bruke en Canon EOS 400D Med Infrarød Filter

Infrarødt lys er lys som eksisterer under den røde ende av det synlige lysspekteret. Dette betyr at det ikke er synlig for det menneskelige øyet. Digitale kameraer som Canon EOS 400D er mer følsomme for nonvisible lys som infrarød, og har et filter inne i kameraet for å redusere mengden av infrarødt lys som når sensoren. Ved hjelp av et infrarødt filter på kameralinsen vil redusere synlig lys som når sensoren, noe som øker infrarødt lys. Grunnene for å gjøre dette varierer fra kreative uttrykk til vitenskapelig studie av varmekilder.

Bruksanvisning

1 Kontroller at du har riktig størrelse filter for Canon 400D linse. Canon 400D bruker "EF" mount-objektiver. Filteret størrelse er trykket på forsiden av objektivet eller i linsen produsentens spesifikasjoner.

2 Hold kroppen av 400D fast eller plassere den på et bord.

3 Sørg for at filteret og linsen er fri for støv og skitt.

4 Bruk den ledige hånden til å slå filteret med klokken til den ikke kan slå lenger. Ikke tving den.

5 Bruk stativ for å ta bilder. De infrarøde filteret blokkerer det meste av synlig lys som når kameraets sensor. Dette betyr at kameraet må ta mye lengre eksponeringstider, og et stativ vil bli kvitt noen kamerabevegelser under eksponeringen.

Hint

  • Infrarøde bilder vil miste mye fargeinformasjon. Hvis du bruker filteret for kreative formål, så dette kan være ønskelig.