Hvordan bruke en Canon EFS Lens på et kamera med en EF Mount

Hvordan bruke en Canon EFS Lens på et kamera med en EF Mount


Canon har produsert kameraer siden 1930-tallet. De tidlige kameraer brukt en skrue mount system. Som avansert teknologi, Canon utviklet sin "FD" bajonettfatning brukt på sine manuelle fokusobjektiver. På 1990-tallet ble autofokus kameraer standard, og Canon introduserte sin "EF" (elektronisk fokus) bajonettfatningen. Linsene festet på en lignende måte, men spakene brukes til å styre blenderåpning ble borte, erstattet med elektroniske tilkoblinger for strøm og elektriske signaler. Når digital kom, fortsatte Canon å bruke "EF" mount. Den har "EF-S" objektiver designet for bruk på digitale kameraer med avkuttede sensorer.

Bruksanvisning

1 Hold "EF" mount Canon-kamera med objektivet frittliggende i den ene hånden og en Canon "EF-S" objektiv i den andre.

2 Line opp den røde prikken på utsiden av fat av linsen med den røde prikken på monteringsringen på kameraet. Kameraet røde prikken vil være på 12 o-klokke posisjon.

3 Plasser linsen på kameraet og vri den en kvart klokken slår til objektivet låses på plass. Objektivet er nå festet til kameraet.

4 Skyv "AF / MF" bryteren på siden av linsen til "AF" for autofokus. På et Canon digitalkamera med kortklipt sensor, må du beregne de faktiske brennvidden. Hvis du bruker en 60D, 7D eller Rebel modell, er avlingen faktor 1,6x. Hvis du fotograferer med en profesjonell 1D-MkIV, er avlingen 1,3x. Canon 5D og 1Ds modellene er de eneste fullformat organer.

5 Hold kameraet til øyet. Hvis du har et 17 mm objektiv på 60D, 7D eller Rebel, vil det ha samme brennvidde som et 27 mm objektiv. Hvis du har den samme 17 mm på 1D-MkIV, vil objektivet ser ut som en 22 mm linse.

6 Komponere og ta bildet ved å trykke på utløseren til kameralukker branner.