Hvordan bruke en Audio Mixer

Det er mange bruksområder for en lydmikser, og å vite det er evner vil kraftig forbedre din opplevelse ved å bruke det. En lydmikser er et viktig verktøy i arbeidet med lyd. Fra å bruke en mikser i en levende miljø som en DJ, for å gjøre produksjon arbeid i et studio, er blandebatteriet ofte det sentrale og viktige ledd i kjeden av utstyr.

Bruksanvisning

Hvordan bruke en Audio Mixer

1 Riktig koble alle kablene til og fra mikseren. For å slå mikseren, du vanligvis trenger noe mer enn en strømkabel som bare plugges i. For å høre lyd, kan en mikser ha høyttalerutganger, eller du kan sende ut signal til en forsterker, som deretter koblet til høyttalere.

2 Planlegg innganger. For hver kilde til lyd du ønsker å gå inn i mikseren, vil du tilordne den til en bestemt channel.From der på, du kan styre alle aspekter av lyd som kommer fra denne kilden på den kanalen. Vanligvis vil hver kanal stripe på en lydmikser inneholde noen form for equalizer, en styrkekontroll, pan kontroll, en mute, eller mer features.Once du kobler kilden til inngangen på den tilsvarende kanal, vil denne kilden audio passere gjennom det kanal.

3 Justere nivået for det signal som går inn i blanderen, ved å justere forsterkningen. De fleste miksere har en forsterkning knott enten på den kanalformede strimmel eller på baksiden av blanderen, nær inngangene for den kanalen. Når du setter din første nivå, kan alle andre endringer nivå gjøres med faderne eller potter, avhengig av mixer.Mixers vil ha enten fadere eller knotter å justere nivået på signalet på hver kanal. For å heve eller senke signal forlater blandebatteri, vil du bruke these.In tillegg til hver kanal med en nivåkontroll, vil det være en master nivå fader også. Dette vil justere nivået på alle lydsignaler går gjennom mixer.On mer avanserte miksere, kan du også tildele busser. Ved hjelp av busser i hovedsak tar spesifikke kanaler og oppretter en ny masternivå for bare disse kanalene. For eksempel, hvis du har en stor mikser, kan du tilordne alle dine tromme kanaler i samme buss. Deretter kan du styre det generelle nivået av alle disse kanalene med en fader.

4 Hold dine nivåer av rødt. De fleste miksere vil ha noen form for VU meter, enten analog eller digital, som viser lydnivået går gjennom blanderen til enhver tid. Denne måleren vil ha nivåer kommer fra store negative tall til null, og deretter inn i den røde med positive tall. For å holde signal som ren og klar som mulig, bør du prøve å holde det samlede nivået på eller under zero.If du går for høyt, eller i den røde, kan du begynne å høre forvrengning, samt sette unødvendig stress på noen enheter lenger ned signalkjeden. Hvis du ikke har nivået høyt nok, vil du ikke få et sterkt nok signal, går på bekostning av lydkvaliteten.

5 Dra nytte av alle features.Another alternativ mikseren er du har på mange lyd miksere er evnen til å bruke innlegg. Setter inn kan du sende og returnere signal til og fra en hjelpe enhet, for eksempel en compressor.One mer avansert funksjon i dagens nyere miksere er muligheten til å koble mikseren direkte til en datamaskin via USB eller Firewire-port. Dette kan gi rom for sanntid blanding med digital audio arbeidsstasjon software.Using en lydmikser er viktig for mange typer lyd- eller videoproduksjon. Mens noen lyd miksere kan synes vanskelig å forstå, de er ofte langt enklere å bruke da de dukker opp. Bli komfortabel med kanallister på mikseren og hele mikser vil være lett å use.Not bare vil det gjøre ved hjelp av denne spesifikke mikseren enkelt å bruke, men det vil tillate deg å bruke mikser du kommer over.

Hint

  • Mens røreverk kan virke komplisert, er hver kanal vanligvis den samme. Hvis du lærer hvordan fungerer en kanal, vil du være i stand til å bruke hele mikseren. En to-kanals miksing styret bør ikke være mindre eller mer komplisert enn en 48 eller 96-kanal bord.
  • Hold mikser i et trygt, rent miljø, helst bort fra mat, drikke og røyk.