Hvordan bruke din gamle Pentax-kamera

Til tross for de revolusjonære fremskritt innen fotografering teknologi, nemlig den store tilgjengeligheten av digitale kameraer, eldre kameraer har fortsatt solide bruksområder. Gammel Pentax speilreflekskameraer, for eksempel, ikke stole på all teknologi for å produsere gode bilder. Mange av dem vil skyte film uten et batteri installert. Også fordi færre folk vil ha dem, kan du bygge en respektabel kamera antrekk system uten mye regning. Du vil også få en sjanse til å produsere gode bilder med tradisjonelle fotoutstyr.

Bruksanvisning

1 Rengjør gamle Pentax kameraet før du gjør noe annet. Hvis du har eid den i lang tid, men det har sittet inaktiv i kameravesken, kan den ha fått betydelig støv og skitt, spesielt hvis du ikke rengjør den før forlate den. Hvis du nettopp har kjøpt en gammel Pentax-kamera fra en butikk eller på nettet, kan du aner ikke hvilken tilstand den var i før den kom. Bruk trykkluft til å blåse ut støv fra sprekker og gi kameraet en grundig, generell rengjøring.

2 Skyt en rull med test filmen i Pentax speilreflekskamera. Få det utviklet seg og se på både de negative og utskrifter. Sjekk for lys eller mørke partier hvor som helst i bildene. Alle slike striper sannsynligvis bety lys selene i din Pentax har vokst tørre og sprukne, lyset slipper inn film kammer. Du kan erstatte disse selv om du vet mye om kameraer, men hvis du ikke gjør det, ta det med til et kamera butikk for reparasjonen.

3 Acquire gamle manuelle fokusobjektiver for å bygge systemet. Mens et vidvinkelobjektiv, for eksempel, kan ha kostet hundrevis av dollar da den var ny, nå har du sannsynligvis kan få det for mye mindre. Det samme gjelder for tele og spesielle formål linser som skift eller makroobjektiver. For å få et komplett utvalg av brennvidder, vil du trenge flere objektiver og en telekonverter. I motsetning til moderne digital linse, gjorde eldre filmobjektiver ikke har lang rekkevidde. For eksempel, er en vanlig digital linse for en Pentax nå en 18 mm til 250 mm zoom. Ingen slik linse ble laget for Pentax filmkameraer. For å dekke et lignende område må du kanskje to overlappende zoomer, og finne en gammel 18 mm objektiv som ikke forvrenge vil være vanskelig.

4 Laste film i din ren og lys-forseglet gamle Pentax og hodet ut for en omfattende fotoseanse. Hvis du bruker en Pentax K1000 eller Pentax MX, det eneste du trenger et batteri for er lysmåleren. De fullt mekaniske kameraer vil fungere på alle lukkertider uten batteri. Husk kameraet må manuell fokus, og sannsynligvis manuell blenderåpning og lukkerhastighet utvalg. Hvis du bruker apparatet i kameraet, stille lukkerhastigheten du vil bruke med hjulet på toppen av kameraet til høyre for søkeren. For eksempel, i sterkt sollys, sette den i 1 / 500th av et sekund eller mer. Se gjennom søkeren og vri blenderringen på objektivet til måleren forteller deg at du har riktig eksponering. I K1000, vil måleren viser en nål som du må justere i midten. I MX, har det lys. Slå blenderring før lyset er grønt. Omvendt kan du stille inn blenderåpning, deretter justere eksponeringen med lukkerhjulet mens du ser på måleren. Når du har bildet sammensatt, klikker du på utløserknappen og ikke glem å sveive filmen til neste bilde.

5 Skyt i sterkt sollys under skydekket og innendørs med og uten blits for å få en ekte følelse for din gamle Pentax kamera. Bruk forskjellige filmtyper og hastigheter for å eksperimentere med bildekomposisjon og endelige fotoutskrifter.

Hint

  • Hvis du skyter svart-hvitt-film, kan du finne det morsomt å utvikle dine egne negativer. Det tar bare noen få kjemikalier, en lystett film tank og rennende vann. Du kan fortsatt skanne negativer til en datamaskin for å unngå lidelser for å bruke en enlarger, eller du kan gå med full, tradisjonell opplevelse og gjøre alt i din egen mørkerom.
  • Du kan utvikle fargefilm hjemme også, men det tar mer spesialiserte kjemikalier og stram temperaturkontroll.