Hvordan bruke Digital Audio Surround Sound

Hvordan bruke Digital Audio Surround Sound


Surroundlyd gir publikum en fengslende opplevelse mens du nyter lyd eller video. Den lyd blir sendt til et antall høyttalere som omgir publikum, hver med individuelle lydkarakteristikkene. Den digitale element av surroundlyd er en koding teknikk som kanaliserer lyden til de spesifikke høyttalere for riktig avspilling.

Bruksanvisning

1 Koble høyttalerne til audiomottakeren. Kjør høyttaler ledning fra terminalene på høyttalerne til riktig kanal på baksiden av mottakeren. En standard digital surroundlyd oppsett vil ha høyttalere i alle fire hjørner i rommet, en sentral høyttaler i front-midt i rommet og en subwoofer.

2 Koble mottakeren til lydutgangen enhet, for eksempel en TV, kabelboks eller DVD-spiller.

3 Slå på lydutgangsenhet. I tilfelle av en TV, vil enkelte kanaler streame digital surroundlyd direkte. En DVD eller en Blu-ray vil ha digital surroundlyd innebygd i platen. Også er det visse lyd-DVD, kjent som DVD-A, som kan spille surroundlyd.

4 Sett deg ned i rommet der lyden spiller og ta hensyn til utgangen av systemet. Justere de forskjellige kanalnivåer som er nødvendig på mottakeren for å kalibrere systemet til optimal ytelse.