Hvordan bruke Canon Rebel XTi Eksponering

Hvordan bruke Canon Rebel XTi Eksponering


I fotografiske termer, "eksponering" refererer til måten fotografer bruker lys for å ta et bilde. Eksponering har mange aspekter og kan oppnå et stort utvalg av fotoeffekter. Blenderåpning, type og følsomhet av filmen, belysning, og hastigheten på lukkeren er de viktigste faktorene som bestemmer hvordan eksponering påvirkes. Basert på disse fire aspekter ved eksponering, kan Canon Rebel XTI eksponering brukes på en rekke måter, både manuelt og automatisk.

Bruksanvisning

Justere eksponeringen automatisk

1 Snu Canon Rebel XTi på.

2 Drei hjulet på toppen av kameraet til en av "Image Zone" modus. Dette er forhåndsinnstilte moduser som er ideelle for actionbilder, close-up, ingen blits, portrett, nattportrett og landskap. Ved hjelp av disse eksponerings alternativer, vil du ikke være i stand til å justere innstillingene på kameraet som de er ment å brukes i auto-modus.

3 Velg "Image Zone" -modus som er tilstrekkelig for din nåværende opptaksmiljøet. Handlingen skutt og ingen flash-minnekort har en rask lukkertid som tillater mer bevegelse uten å resultere i uskarpe. I tillegg er åpningen automatisk satt til å tillate mye lys inn i kameraet, noe som øker eksponeringen av fotografiet. Motsatt, nattportrett tilbyr en annen eksponering ved å bremse lukkerhastigheten mens blenderåpning gir mindre lys inn i linsen.

Juster eksponering Bruke blenderprioritet

4 Snu Canon Rebel XTi på.

5 Drei hjulet på toppen av kameraet til "AV" alternativet. Dette er en manuell kamerafunksjonen ment for mer avansert fotografering. Det setter fokus på åpningen i motsetning til lukkeren og justerer lukker automatisk kompensere for blenderåpning.

6 Velg en ønsket blenderåpning ved veksling til venstre og høyre på den svarte hjul ligger rett bak utløserknappen. På LCD-skjermen vil du se et tall som 2,8 eller f / 2.8. Dette er din blenderåpning. Du vil også legge merke til lysmåler som viser tallene -2 til 0 opp til 2. Kameraet vil automatisk opprettholde eksponering på 0, med mindre du programmere den til å gjøre noe annet. Jo høyere blenderåpning, jo mer lys slippes inn i linsen og vice versa.

Juster eksponering manuelt ved hjelp Lukkerprioritet

7 Slå på kameraet.

8 Velg lukkerprioritet, bemerket av "TV" på programvelgeren. Ved hjelp av lukkerprioritet, vil du være i stand til å justere lukkerhastigheten som bestemmer hvor lenge lyset er lov til å treffe filmen. I TV-modus, vil blenderåpningen justeres automatisk basert på lukkerhastigheten du velger.

9 Velg ønsket lukkerhastighet ved veksling til venstre (for en høyere hastighet) og høyre (for en lavere hastighet) på det svarte rattet ligger rett bak utløserknappen. På LCD-skjermen vil du se et tall i 100s hele veien opp til 1000. Jo høyere lukkerhastighet er best for bevegelse og handling, mens lavere hastighet er best for ikke-bevegelse. Igjen, vil eksponeringen automatisk opprettholde eksponering ved 0.

Hint

  • For actionbilder, unngå å bruke AP-modus.
  • Invester i et 50mm objektiv for de beste innendørs, lave blender skudd.
  • Juster ISO for mer eksponering muligheter.