Hvordan bruke Canon Rebel DSLR for en Moon Eclipse

Hvordan bruke Canon Rebel DSLR for en Moon Eclipse


Canons linje med Digital Rebel kameraer er designet for å være "bygge bro" kameraer, et første skritt mot en profesjonell DSLR etter bruk pek-og-skyt digitale kameraer. Når det er sagt, disse kameraene er fullt fungerende profesjonell kvalitet kamera, med full manuell kontroll og ekstern utløser. Du kan bruke Digital Rebel å ta bilder du ikke ville ha drømt mulig med pek-og-skyt, for eksempel fotografier av månen under en formørkelse.

Bruksanvisning

1 Sett vidvinkelobjektiv på Canon Rebel. De fleste Rebels kom med en 18-55mm kit-objektiv med bildestabilisator, noe som vil bidra til å få et klart bilde av månen fra litt avstand. For å ta et nærbilde av månen, trenger du en telezoom (Se "Tips" nedenfor).

2 Ta av linsedekselet og plasser kameraet på et stativ, så ramme inn bildet. Spin objektivet for å zoome inn. Pass på at månen er på linje med en av autofokuspunkter på kameraet.

3 Spin modusvelgeren rundt til "M" for full manuell kontroll over kameraets innstillinger. Hold nede "A / V" knappen og snurre hjulet til blenderåpning er den minste tilgjengelige nummer, denne innstillingen vil slippe inn mest mulig lys og skape en sterk utsett av månen. Nå slipper A / V knappen og snurre hjulet til lukkerhastigheten leser Trykk og hold lukkerknappen for å ta et bilde til tekst eksponering "5 sek."; Dersom bildet er for mørkt, redusere lukkerhastigheten for å gjøre det lenger.

4 Trykk på timerknappen på toppen av kameraet for å engasjere Rebel innebygde selvutløser. Hvis du har en fjernkontroll, trykker du på knappen en gang til for å fortelle kameraet at du vil utløse lukkeren med fjernkontrollen. Trykk på utløserknappen lett å fokusere skutt og trykk deretter helt ned for å starte selvutløseren; etter seks sekunder lukkeren åpnes og deretter etter noen sekunder vil det lukkes.

5 Gjennomgå bilde for å se om månen er klare og skarpe og godt opplyst. For å gjøre skutt lysere, forlenge lukkerhastigheten ytterligere, men ikke gå utover 40 sekunder, så vil du begynne å merke uskarphet forårsaket av jordrotasjonen. Spill med innstillingene for å få riktig eksponering og fortsette å ta bilder så du har mye å velge mellom senere.

Hint

  • For å få tette bilder av månen i løpet av de fasene av formørkelsen, trenger du et teleobjektiv som kan zoome inn. Canons Rebel kameraene ikke kommer med et slikt objektiv, så det er en valgfri oppgradering (men du kan ofte leie lang objektiver for en kort tid fra kamera butikker). En 300mm objektiv vil produsere et bilde der månen tar opp en liten del av rammen, men som vil se skarpt på zooming med en datamaskin. En 1000mm eller 1500mm linse vil skape nesten fullformat bilder av månen.