Hvordan bruke bug detektorer

Hvordan bruke bug detektorer


Elektronisk Kommunikasjons enheter eller bugs, og skjulte kameraer er nå så små at de lett kan skjules nesten hvor som helst. Selv om du kanskje ikke være i stand til å se dem, alle bugs operere på en radiofrekvens, eller RF, system for å overføre dataene de plukker opp. De fleste bugs opererer på en frekvens på fra en til tre MHz, som er i samme størrelsesorden som en fjernkontroll eller en garasje døråpner. Bug detektorer er laget for å plukke opp noen signaler innenfor dette området.

Bruksanvisning

1 Les bruksanvisningen som følger med bug detektor. Flere varianter av detektorer er tilgjengelige på markedet. De fleste av dem lyse opp eller sende ut en serie med signaler når en avlytting enhet er oppdaget, men bør du grundig forstå hvordan detektoren opererer før du starter en fei.

2 Slå av alle andre elektroniske enheter i området som du sjekke. Detektoren vil finne noe signal innenfor frekvensområdet den søker. Falske positiver kan skapes av en aktiv mobiltelefon eller en trådløs ruter på en internett-system.

3 Sjekk om det er elektronisk enhet som du kan ha stående på, hvis du får en positiv lesing. Etter at alle enheter er funnet og slått av, hvis du fortsatt får en positiv lesing, fortsett å søke til du finner feilen. De fleste detektorer vil sende ut en mer intens signal som du kommer nærmere til feilen.

4 Finn den mistenkte feil og ta den ut av området. Hvis det er kilden, vil detektoren viser at området er nå ren. Sjekk inne skuffer, vaser, og skru mottakeren på telefonen for å sjekke inni den. Bugs kan være så liten som en krone, så du må være vedvarende for å finne den fornærmende enheten.

Hint

  • Bug detektorer kommer i mange varianter. Noen kan skanne utover 1-3 MHz-området, men disse kan også være utsatt for flere falske positive signaler.