Hvordan Bleed en Master Cylinder Med blødere på det

Hvordan Bleed en Master Cylinder Med blødere på det


Hovedclutchsylinder på kjøretøyet har en blødning mutteren som benyttes for å fjerne luft manuelt fra det hydrauliske systemet. Luft i hovedsylinderen eller bremseslanger kan gjøre clutchen føle svampete og vage, rendering det ineffektive. Selv om du kan kjøpe luftesett fra den lokale auto butikken, har en tendens deres effektivitet til å variere mellom modeller. Manuell fjernelse av luften i linjene ved å trykke ned pedalen er den mest tidkrevende metode, men fungerer på de fleste kjøretøyer.

Bruksanvisning

1 Løft bilen for å få tilgang master clutch sylinder. Plasser jekken under en solid del av bilens understell og pumpe sin spaken til du kan slippe jekken stå ved siden av kontakten. Slipp det hydrauliske trykket i jack å senke bilen på jack stand. Du kan forsiktig bump bilens ramme for å føle seg komfortable at det er trygt før du får under den. På enkelte modeller kan du ta av hjulet i stedet.

2 Fjern det gamle bremsevæske i master sylinderen reservoaret med en sprøyte eller kalkun Baster ved å sette den tømmes i væsken og tegne den ut. Fyll beholderen til maksimumslinjen med fersk bremsevæske. Aldri tillate den å falle under den halvfull indikasjon på utsiden av reservoaret under blødning fremgangsmåte, da det kan innføre mer luft inn i bremsen. Hvis det ikke er noen slik indikasjon øye en tilnærmelse mellom maksimumslinjen og bunnen av reservoaret.

3 Finn bleeder mutteren på master sylinder, bruker den manuelle om nødvendig. Det ligner en smørenippel, og kan ha en støvhette på den. Pass på at luftemutteren kan løsnes med mutter-bluss skiftenøkkel. Pass på å ikke bruke for mye dreiemoment, som lufte nøtter tendens til å brekke lett. Når du har løsnet den, lukke mutteren igjen. Hvis du har problemer med å løsne lufte mutter, spray WD-40 på den og la den sitte i en time.

4 Plasser akvariet slange (eller annen klar plast rør) over lufteskrue ved å skyve mutteren inn i den så langt det går. Det bør være en tett nok passe på at slangen ikke vil skli av. Plasser den andre enden av røret i en krukke eller flaske er halvveis fylt med frisk bremsevæske. Bremsevæske sikrer at ekstra luft ikke blir sugd tilbake inn i systemet.

5 Be en assistent til å trå inn clutchpedalen. Løsne utluftingsmutteren mot urviseren med den mutter-bluss nøkkel og tillate den sprudlende utladning til å strømme gjennom røret. Når den har opphørt, lukke mutteren. Har hjelperen løfte opp pedalen.

6 Fortsett den samme prosessen med å trykke inn clutchen, åpne lufte mutter, og lukke mutteren til bare ny bremsevæske er utflod fra lufteskrue og den har ingen luftbobler i den. Den friske bremsevæske vil være betydelig lysere i fargen enn bremsevæske tidligere strømmer gjennom røret, og enda viktigere, vil det ikke være noen bobler i det.

7 Begynn bilen og trykke clutchen flere ganger. Det skal føles fast. Ta bilen for en kort prøvetur hvis du ønsker å ytterligere bekrefte at det fungerer som det skal.

Hint

  • Spray WD-40 eller et annet smøremiddel på luftemutteren en time før du har tenkt på å blø bremsene for å hjelpe løsne den.
  • Bruk aldri bremsevæske, som det er lett forurenset med luft eller rusk.
  • Tørk bort bremsevæske som berører den malte overflaten av bilen, siden det vil spise unna på primer.