Hvordan beregne moms på en ny bil

Hvordan beregne moms på en ny bil


Bilsalget skattesatser varierer fra stat til stat og selv fylke til fylke. For å gjøre saken enda mer forvirrende, prisen du basere dine beregninger på kan variere avhengig av hvordan staten bestemmer bilens skattepliktig pris. Avhengig av hvilken avgiftsberegning brukes, kan den månedlige betalingen varierer. Hvis du er heldig nok til å leve i Oregon eller Alaska, er du på kroken fordi disse landene ikke betalt merverdiavgift på nye biler.

Bruksanvisning

1 Bestem prisen du vil bruke til å beregne bilens omsetningsavgift. Beregningene vil avhenge av staten der du bor, og kan være basert på den totale kjøpesummen, har kjøpesummen etter at du har trukket noen kjøretøy trade-ins eller selv prisen etter noen kontanter insentiver er trukket fra.

2 Spesifisere alle kostnader involvert i å kjøpe din nye bil. Dette inkluderer ikke bare prisen på bilen, men også noen overføring avgifter.

3 Legg opp de utgifter som du ikke er ansvarlig for å betale skatt. Dette inkluderer vanligvis utgifter til garantier og andre dokument behandlingsgebyr. Trekk den fra skattepliktige beløpet.

4 Legg opp disse utgiftene som du må betale skatt - inkludert tittelen overføringen, forsikring og Department of Motor Vehicles-tilknyttede kostnader knyttet til å få en ny lisens plate.

5 Finn ut hva statens skattesats er for en ny bil kjøp. Sjekk om du bor i en stat der biler anses taxfree-kjøp.

6 Multipliser salget skattesatsen andel av prisen på den nye bilen for å få det totale nybilsalget skatteregning.

Hint

  • Hvis du kjøper en bil fra et annet sted enn en forhandler, for eksempel eBay eller en privat selger, kan det hende at skatten du betaler være litt annerledes. Sjekk med en skatt revisor for å finne ut hva de spesifikke reglene er for staten.
  • Hvis du kjøper en bil fra en stat som ikke belaste ny bilsalg skatt, men du lever i en tilstand der en ny bil skatt er beregnet, vil du fortsatt må betale. Regningen vil komme til deg når du har registrert bilen i det landet der du bor.