Hvordan beregne GPS-posisjon

Hvordan beregne GPS-posisjon


Din Global Positioning System (GPS) mottaker kan fortelle deg lengde- og breddegrad posisjon eller til og med vise det på et elektronisk kart hvis GPS har en "kartplotter skjerm." Mens det elektroniske displayet er praktisk, er det et elektronisk system, avhengig av båt for sin makt. Du, som en forsvarlig sjømann, vil beregne den posisjonen ved å plotte den på et papirkart, slik at du kan fortsette seilasen bør båten miste makt eller din GPS lider en intern katastrofe.

Bruksanvisning

1 Beregne og plotte breddegrad ved å ta notat av GPS-skjerm oppføringen for breddegrad (en rekke tall i grader, minutter og desimaltall deler av ett minutt), etterfulgt av bokstaven "N" eller "S."

2 Se på kartet over området der du ferdes. Finn tallene til høyre eller venstre for høyre eller venstre kant av kartet. Tallene er "grader." Mellom hvert nummer, vil det være 60 små hashmarks, hver tilsvarer ett minutt (1/60 grad). Finn riktig "grad" plassering (grader økning som du går nordover i nord breddegrader og nedgang i sør breddegrader), og deretter finne riktig antall "minutter". Legg din linjal, slik at den øverste kanten er at antall grader / minutter og parallelt med bunnen av diagrammet. Tegn, med blå blyant, en rett linje langs den rette kanten for å indikere din breddegrad.

3 Finn tallene - igjen, grader og minutter - langs toppen og bunnen av tabellen. Som med breddegrad, legg din linjal på kartet slik at den ene siden av linjal er på linje med lengdegrad, og deretter trekke linjen på kartet. Hvis du er i vest lengdegrader, det grader og minutter økning som du flytter vestover. Hvis du er i øst lengdegrader, øker de som du flytter østover.

4 Legg merke til hvor de to linjene du har tegnet på kartet krysser hverandre. Det er din beregnede posisjon.

Hint

  • Når du markerer diagrammet med din posisjon beregnes ut fra GPS, og merk plasseringen med en full sirkel. Mens du er i gang, og projisere en posisjon som du vil ankomme, markere den posisjonen med en halvsirkel.