Hvordan beregne 12 Volt amperetimer

Amp-timers karakterer er hvordan produsentene rangere et batteri elektriske kapasitet, på samme måte som du kan rangere en bøtte vann kapasitet i liter. Produsent amp-timers rangeringer er nyttig når man sammenligner ulike batterier og forskjellige merker, men være oppmerksom: alt er ikke nødvendigvis hva det ser ut til å være på etiketten.

Hva er en Amp-Hour?

En amp-time - skikkelig "ampere-time" - er en måleenhet som beskriver elektriske ladekapasitet. Hvis et batteri er sagt å ha "20 amperetimer kapasitet," det betyr at det kan hypotetisk utslipp en amp av strøm i 20 timer, 20 ampere i én time, eller en kombinasjon av forsterkere og timer som tilsvarer 20 amperetimer . Det kan være fem forsterkere for fire timer, 10 ampere i to timer, eller 6,66 ampere i tre timer.

Kjør-Time Tilbehør

I teorien kan du beregne kjøretid for noen av batteriets tilbehør ved å dele amp-timers vurdering av batteriet ved amp trekning av tilbehøret. Du må kanskje konvertere fra watt først. For eksempel, hvis du ønsker å vite hvor lenge du kan banke en 1000-watts stereoanlegg på en heavy-duty 100-amp-timers batteri, start ved å dele effekten av spennings - 12 volt, i dette tilfellet - til komme fram til en 83,3-amp uavgjort for stereoanlegget. Del batteriets 100-amp-timers kapasitet ved 83,3, og du får 1,2 timer, eller ca 1 time og 12 minutter av låter før batteriet dør.

forbeholdet

Produsenter test og rente batterier i henhold til en viss utladning tid - i bilindustrien, vanligvis 20 timer. I teorien, som ikke påvirker selve amp-timers vurdering, men det gjør en forskjell på hvor lenge batteriet vil vare hvis du konsekvent utslipp det utenfor det 20-timers parameter. Hvis du bruker en standard batteri vurdert for en 20-timers lading, og du rutinemessig drepe den i en time med en banging stereo, eller 150 timer med en liten koffert-lyspære som ikke vil slå seg av, da batteriet vunnet 't være lang for denne verden.