Hvordan balansere Semi Dekk

Hvordan balansere Semi Dekk


Du ser dem hver dag mens du kjører nedover motorveien, gigantiske kjøretøyer som brukes til å distribuere våre varer og mat. Som sjåfører på veien vi er ekstra forsiktig for ikke å komme i veien for disse lastebilene. Som det er, ser vi så mange ulykker med semi lastebiler fordi de er store og klumpete. Det er viktig at føreren er i harmoni med sin lastebil fordi selv den minste problemet kan forårsake et gigantisk problem. Det er derfor det er så viktig at dekkene på disse semi lastebiler er balansert riktig. Denne jobben krever bruk av spesialiserte lastebildekk verktøy. Det burde ta deg omtrent en time å balansere semi lastebil dekk.

Bruksanvisning

1 Parkere semi lastebil på flat mark og sette på bremsen.

2 Blokkere forsiden og baksiden av ett av dekkene man ikke arbeider med ennå ved å sette en av de 4x4-blokker foran et dekk og en bak samme dekk.

3 Jekk opp ett av hjulene ved å plassere den store riggen jekken under akselen og jacking det opp. Skyv jack stå under aksel for ekstra sikkerhet.

4 Fjern lug nuts med utspringet mutter skiftenøkkel ved å plassere slutten over mutteren og skru mutteren mot klokken.

5 Kontroller driften av lastebil boble balanserer. Legg merke til hvordan det fungerer med plate på toppen. Du vil se at det er en boble i midten av balanseaksel. Denne boblen området ser veldig mye som et vater. Du vil også se at balanserer har en kontrollspaken på siden. Dette brukes til å heve hjulet inn i balansering modus.

6 Plasser semi dekk på balanserer plate, slik at du kan se boblen området gjennom sentrum av hjulet. Skyv spaken for å heve dekket inn i balansering modus.

7 Legg merke til plasseringen av boblen. Ideen er å få det boble i sentrum. Lå hjulvekter på dekket til du får boblen i midten.

8 Installer hjulvekter som bruker vekten hammer på steder på hjulet som sentrere boblen.

9 Skift dekk på lastebil og installere lug nuts med den store riggen lug skiftenøkkel.

10 Fjern støtten og senk jack. Gjenta for de andre dekkene på lastebilen.