Hvordan balansere ATV dekk

Til tross for mye snakk du ser på Internett om ATV dekk som ikke kan balansert, er det faktum at de kan og bør være balansert. Dekk og hjulenhetene bør være balansert før de brukes. Unnlatelse av å gjøre dette vil føre til dårlig ytelse og akselerert slitasje. Hjul som er ute av balanse produsere en vibrasjon som kan føles gjennom styrer. Dette gjør ATV ubehagelig å kjøre og resultater i for tidlig dekkslitasje. Gjør din egen balansering sparer du penger og lar deg sjekke dekk balanse med jevne mellomrom uten å gå til et dekk butikk.

Bruksanvisning

1 Plasser balanserer på et jevnt underlag. Sørg for at luftboblen er sentrert inne i prikk. Slå opp i brukerhåndboken om hvordan du justerer balanserer hodet slik at du kan sentrere boblen. Alternativt kan du plassere små shims som skiver under bunnen av balancer å sentrere boblen. Dobbeltsjekk at boblen er sentrert før du setter på hjulet for å være balansert på balanseaksel.

2 Inspiser dekk for å være balansert og bruke skrutrekker for å fjerne eventuelle hjulvekter som er på hjul / dekk montering.

3 Sett hjul og dekk montering på balanseaksel. Det er svært viktig at du sentrere hjulet hull på balanserer hodet. Skyv opp og ned litt på rattet slik at du sikrer at hjulet sitter ordentlig på balanseaksel.

4 Kontrollere posisjonen av boblen og tilsett hjulvekter på motsatt side av tunge område av hjulet. Stedet der du trenger å legge vekter vil være den siden der boblen hviler. Hvis du trenger å legge til flere gram, er det bedre legge vektene på de ytre og indre sider av hjulet. Bruk hammer for å banke forsiktig på vektene etter at du har plassert dem. Hvis du bruker stick-on vekter, sørg for at området du sette vekter på er ren og tørr.

5 Gjenta trinn 3 som nødvendig til boblen er sentrert på balanseaksel. Merk at hvis du har vekter på motsatte sider av hjulet, har du gjort en feil og må gjøre om trinnene.

Hint

  • De typer vekter du vil bruke vil avhenge av felgene at ATV har. Noen ATV felger har lepper der du kan bruke clip-on vekter mens andre felger bør bruke stick-on vekter.
  • Det er tynne "racing" vekter tilgjengelig som kan brukes til å fjerne bremsekalipere eller gjørme skrapere.
  • Hvis du bruker stick-on vekter, ville det være en god idé å tape dem over med duct tape eller pakking tape. Selv om de vises skjemmende, vil dette bidra til at vektene vil holde seg på tross av å være kjørt gjennom gjørme eller vann.