Hvordan aktivere en Alltel Prepaid Phone på en kontrakt nummer

Hvordan aktivere en Alltel Prepaid Phone på en kontrakt nummer


Telefoner med et kontraktsnummer er telefoner som bruker en tjeneste, for eksempel AT & T eller Verizon, som en månedlig serviceplan. Kundene betaler en fast månedlig beløp og deretter er gitt et bestemt antall minutter for måneden. De forhåndsbetalt telefonen planer avvike fordi eieren av telefonen betaler et bestemt beløp for et bestemt antall minutter og bare kjøper flere minutter når original minutter å kjøre ut eller utløper. Endre en telefon fra en kontrakt nummer til en Alltel forhåndsbetalt plan tar litt tid, men det er mulig å holde antall og endre planen.

Bruksanvisning

1 Avbryt den aktuelle kontrakten på telefonen. Alle brukere med en telefon som ikke er en Verizon eller Alltel telefon til å begynne med må avbryte kontrakten før du skifter telefonen til en forhåndsbetalt plan for å forhindre komplikasjoner.

2 Gå til en Alltel butikk eller en Verizon butikken med den aktuelle mobiltelefonen. Alltel har fusjonert med Verizon, så enten lagre plassering er hensiktsmessig.

3 Informer representant på stedet for å endre telefonen fra en kontrakt telefon til en forhåndsbetalt telefonen. Hvis du kommer fra et annet selskap, vil prosessen ta lengre tid, men hvis telefonen er på en Verizon kontrakt, er prosessen raskere. Alltid fortelle representanten for å beholde dagens antall. Tjenesten er i endring i stedet for telefonen.

4 Aktivere telefonen. Når tjenesten er endret, er telefonen aktivert. Aktivering i butikken er ett alternativ. Ellers er det aktivert på nettet. Det er en engangs aktiveringsavgiften og tre mulige planer for forhåndsbetalt telefonen. De tre planene er enten betale per dag, betale per måned eller betale per minutt. Avhengig av planen, vil de gebyrer og avgifter varierer for aktivering.