Hvordan Advanced CE Arbeidet med Sony XBR?

Sonys Advanced Contrast Enhancer, som også er referert til som Advanced CE eller ACE, øker kontrasten mellom lyse og mørke farger på Sonys LED-belyst Liquid-Crystal Display HD-TV. Når Advanced CE er aktivert, kan Sony XBR-skjermer produsere dypere og mer realistiske nyanser av svart på en del av skjermen samtidig som andre deler av bildet lyssterk og skarp.

Motlys

Sonys Bravia XBR-skjermer bruker LCD-skjermer eller LCD-skjermer. Disse skjermene bruker flytende krystaller for å skape bilder, men krever en egen kilde til belysning for å gjøre bildet synlig. Sony XBR-skjermer har et lag med lysdioder eller LED, arrangert i et rutenett mønster bak LCD. Som videoen spilles av, analyserer TV bildet, og slår av lampene som ligger rett bak deler av LCD som viser fargen svart. Den svarte i disse områdene vises mørkere enn svart på en standard LCD-TV, fordi det ikke blir belyst bakfra.

effektivitet

Sonys Advanced CE er en form for lokal dimming, en teknologi som brukes av andre HDTV-produsenter under forskjellige navn. TV-er i Sonys Bravia XBR linje kan produsere dynamiske kontrastforhold på mellom 7000: 1 og 18000: 1, avhengig av hvilken modell. En viser dynamisk kontrastforhold er forskjellen over en tidsperiode i lysstyrke mellom de lyseste punktet på skjermen, og det mørkeste punktet. Selv om ACE og andre former for lokal dimming gir utmerket kontrast, kan de føre til at noen tåkelegge mellom mørke og lyse deler av et bilde. De opplyste LED bak en lys del av bildet kan også belyse tilstøtende mørke deler av bildet, slik at de mørke delene for å gløde og vises uskarpt.

Energi konservering

Når den er aktivert, øker ACE energieffektivisering av Sony XBR-TV. Ved å slå av lysdioder bak mørke deler av bildet, Sony XBR-TV bruker mindre strøm enn de ville med ACE deaktivert. Når ACE ikke er aktivert, er alle lysdiodene lyser og forbruker strøm når TV er på. Graden av strømsparing er i stor grad bestemt av innstillingen lysstyrke bakgrunnsbelysning tallet.

Aktivering Avansert CE

Du kan aktivere eller deaktivere ACE gjennom Sony XBR sin alternativmenyen. Trykk "Alternativer" på fjernkontrollen, og velg "Bilde". Rull ned til og velg "Advanced Settings". Velg "Advanced CE" for å aktivere eller deaktivere ACE. Du kan justere den totale bakgrunnsbelysningen ved å velge "Backlight" fra bildeinnstillingsmenyen. ACE vil ha en mer dramatisk forbedring på kontrasten i bildet når bakgrunnslyset er lysere.