Hvordan å teste maskinen på en '94 Ford Probe GT

Hvordan å teste maskinen på en '94 Ford Probe GT


1994 Ford Probe GT er utstyrt med en første-generasjons onboard diagnostiske datamaskin. Alle Fords bygget før 1996 bruk Fords elektroniske motorkontroll-versjon Fire (EEC-IV) datasystem. I motsetning til Fords bygget med OBD-II-systemene begynner i 1996 årsmodell, er en håndholdt strekkodeleser ikke nødvendig å teste eller lese datamaskin på 1994 Probe. Bilen kan utløse en diagnostisk selvtest og feilkoder er blinket ut gjennom "Check Engine" lys. Den enkleste måten å teste Probe datamaskin er å starte en selvtest. Hvis kodene ikke blinker, er datamaskinen ikke fungerer. Hvis "check engine" lyset blinker, kan du se etter koder som er spesifikke for datasystemet.

Bruksanvisning

1 Start 1994 Ford Probe og la motoren gå på tomgang til den når normal driftstemperatur. Pass på at klimaanlegget er slått av, som det kan påvirke bilens temperatur.

2 Slå av motoren. Slipp Probe hette og rekvisitt åpen.

3 Finn de selvtesting uttak på baksiden av motorrommet. Du leter etter selvtest Output og selvtest-inngang. STO er sekskantet og har en trapesformet utseende med seks spor; STI inneholder bare ett spor og er ved enden av tvunnede tråder.

4 Kjør en kort lengde på jumper wire mellom STI og STO. Plasser den ene enden av ledningen inn i STI og sett den andre enden inn i jord sporet på STO. Denne åpningen er plassert i en rad med fire åpninger - jordings sporet er sentrum venstre spalte.

5 Gå tilbake til Probe er førersetet og vri tenningsnøkkelen til "On" uten å starte motoren.

6 Tell hvor mange ganger check engine lyset blinker. Feilkoder består av to sifre. Det første tall er representert ved lange lysblink; den andre er representert ved kortere blinker. For eksempel vil EEC-IV-kode 15 være en lang blits og fem korte. En kort pause vil betegner enden av en enkelt EEC-IV-koden og begynnelsen på en ny kode.

7 Skriv ned kodene som du observerer. Hvis systemet er blinkkode, betyr det at maskinen arbeider med sin mest grunnleggende nivå.

8 Slå av Ford Probe av når kodene slutter å blinke. Fjern jumperen kabelen fra STI og STO. Lukk hetten.

9 Slå opp Fords EEC-IV koder på nettet eller i en Haynes manual - Ford håndboken ikke inneholder denne informasjonen. Gjennomgå definisjoner og se etter feilkoder knyttet spesifikt til datamaskinen. Disse kodene er mye som EEC-IV kode 15, som indikerer "EEC prosessor eller makt til å KAM avbrutt." I kodelisten, viser EEC til elektronisk motorkontroll og er synonymt med ordet "datamaskin".

10 Vurdere å ha din Probe betjent av en mekaniker hvis PC-relaterte feilkoder ble rapportert. Reparasjon alternativer kan inkludere starte, omprogrammering eller erstatte datamaskinen.