Hvordan å reparere et soltak i en Plymouth Neon

Hvis du vedlikeholder din Plymouth Neon sol tak, kan du nyte friluft i godt vær og eliminere lekkasjer og knirking. Det er generelt anbefalt at du rengjør og inspisere soltak er gummipakning minst to ganger i året.

Bruksanvisning

Erstatte en Sun Roof Seal

1 Fjern trim som fester headliner til toppen av Plymouth Neon, slik at du kan få full tilgang til soltak. Ta et digitalt bilde før du gjør dette, slik at du enkelt kan gå tilbake bitene senere.

2 Skyv tilbake beskyttelsespanelet som dekker soltak. Løsne skruer, bolter og klips som fester soltak til kjøretøyet. Trekk forsiktig soltaket ut av toppen av bilen og sett den til side.

3 Fjern pakningen som omgir åpningen av soltak. Du må kanskje bruke en plast sparkel til å skrape pakningen fra sin grøft, og sørg for å fjerne gjenstridige lim. Hvis du finner rust i grøften, male det med Rustoleum før du installerer den nye pakningen.

4 Legg din ny pakning inne i ren grøften. Sett den indre kanten av soltaket pakning i grøften, og deretter bruke plast verktøy for å brette den ytre leppe i. Sjekk for rynker og justere etter behov, inntil pakningen sitter jevnt i grøften.

5 Returner soltaket til toppen av bilen og fest det ved hjelp av skruer, bolter og klips du fjernet tidligere. Stopp ofte og kontroller at soltaket er plant. Bruk mellomlegg, om nødvendig, for å sikre soltaket montering er i vater.

Oppretthold ditt Sun Roof

6 Kontroller utsiden av soltak på månedlig basis. Se å sikre at det er jevnt sittende, ikke løfte på et hjørne. Løfte indikerer det er på tide å rense og smøre sporene.

7 Tilgang til spor og sel for ditt Plymouth Neon sol tak ved å fjerne Interiør og la taket dekselet slipp. Du trenger ikke å fjerne det, bare la den henge. Bruk trykkluft til å fjerne rusk, deretter behandle spor med 3-i-ett smøremiddel.

8 Sjekk drenering rør for Plymouth Neon. To avløp til forsiden av kjøretøyet, vanligvis under fendere. De to andre avløp til baksiden av bilen, vanligvis bak baklykter. Bruk trykkluft til å blåse ut rusk, støv eller tresko.

9 Smør og rengjør gummipakning. Tørk den av med en ren klut, og deretter behandle det med smøremiddel. Hvis segl viser tegn på slitasje, bytt den før du får en lekkasje.

Hint

  • Bruk aldri WD-40 for å smøre sporene på soltak, som det er vannbasert og vil forårsake skade og lekker.
  • Det var en teknisk service bulletin utstedt for Plymouth Neon modell år 1997 og 1998. Den soltak tendens til å gjøre skralle lyder når den åpnes og lukkes.