Hvordan å rangere 35 mm kameraer

Hvordan å rangere 35 mm kameraer


Den 35 mm kamera dominert både avanserte amatører og profesjonell fotografering siden den første hele systemkamera ble introdusert i 1959. Selv med bruk av digitale kameraer utformingen av 35mm-stil speilreflekskamera ikke endre mye. Ved første kameraprodusenter enkelt fjernes lukkergardin, erstattet den med en CCD å ta bildet elektronisk og fjernet filmen kamre. Senere, kamera selskaper endret design litt, men en moderne, digital single-lens reflex ser ikke så forskjellig fra en laget i 1965. vurdering av kvaliteten på 35 mm kamera tar litt trening og et godt øye.

Bruksanvisning

1 Fjern linsen fra 35 mm kamera. Ser på forsiden for dings og bulker. Sjekk for å se hvor rent og nær ny det ser ut. Dersom foran kamerahuset ser rent og uten fysisk skade du kan rangere som en del bra til meget bra. Gjør det samme visuell inspeksjon med baksiden, toppen, bunnen og sidene av kameraet. Du kan ta vare på litt støv med trykkluft, men hvis du ser sot, må du rengjøre den grundig for å få en god vurdering.

2 Inspiser speil i en 35 mm speilreflekskamera med objektivet off. For en høy rating speilet bør være rent og klart uten riper eller smuss. Mens du ser i speilet, trykker på utløserknappen og legge merke til hvor godt speilet låses opp og kommer ned igjen. Det bør rydde vei til lukkergardin bak den helt og ikke henge ned. Prøv det på ulike lukkertider for å få en følelse av hvordan speilet fungerer.

3 Åpne baksiden av 35 mm kamera og inspisere den for støv, smuss og skade. Igjen, kan du fjerne skitt og støv, men skader forringer vurdering av kameraet. Sjekk tannhjulene på oppviklingsspolen. De bør være intakt og ren. Vikle film vinden spaken mens du ser tannhjulene beveger seg. De skal flytte jevnt. Bruk et stykke eksponert film og se hvordan tannhjulene tar opp film.

4 Se gjennom baksiden av kameraet mens du tur på utløseren. Selv om du ikke kan fortelle nøyaktig hvor fort lukkeren åpnes og lukkes, kan du få en følelse av fart. Lukkergardin, enten klut eller metall, skal bevege seg lett uten lagging eller stikker.

5 Ta objektivet av kameraet. Objektivet har mye å gjøre med hvordan du rangere kameraet. Holde linsen opp mot en lyskilde og se gjennom den. Sjekk for å være sikker på glasset er klart. Groper, vil chips og sopp gjør kameraet lavere rating. Du kan legge merke til sopp hvis objektivet vises skyet. Groper og chips vil bli klart når du ser gjennom objektivet uten å knytte det til kameraet. Hvis du har en ren, klar linse, kan du vurdere objektivet høy kvalitet. Hvis du har en masse problemer i glasset, vurdere det dårlig. Flytt blenderring og fokusringen. De skal bevege seg med et lite press, ikke mye. Hvis fokusringen føles for løst, vil objektivet gi lavere fordi det kan være vanskeligere å opprettholde fokus.

6 Sett inn kameraets med fersk film og skyte alle rammer som en test. Når du ser utskrifter og negativer, kan dette hjelpe deg å vurdere kameraet videre. Se etter mørke eller lyse striper i bildene. Disse vil bety at du har en lys lekkasje eller problemer med å få filmen gjennom kameraet jevnt. Bruk et forstørrelsesglass på negativer eller utskrifter på jakt etter uklare flekker. Disse kan bety at du har problemer med linsen. Hvis bildene kommer ut stor, har du et høykvalitets kamera.