Hvordan å gjenoppbygge en wire Wheel Motorcycle

Motorsykkel hjul tåler en forbløffende grad av vekt og stress. Dette kan noen ganger føre til problemer som ut-av-sann og ut-av-justering felger. I motsetning til aluminium eller karbonfiber hjul, kan en ledning hjulet tas fra hverandre og ombygd for å løse disse problemene.

Bruksanvisning

Demontere The Wheel

1 Ved hjelp av riktig størrelse snakket skiftenøkkel, løsne eikene jevnt. Ikke løsne noen eiker mer enn to omdreininger om gangen. Dette vil legge unødig stress på felgen og potensielt bøye det.

2 Fjern eikenipler fra eikers ender. Sett felgen til side.

3 Fjern eikene fra navet. Vær spesielt oppmerksom hvis du har en konkav hjul (for eksempel en med en skivebrems) og skill eikene etter størrelse.

Bygg The Wheel

4 Legg ut dine materialer. Sjekk for eiker og nipler skadet under fjerning. Bytt dem om nødvendig.

5 Sett første ledende talte inn i et hull i flensen av navet fra utsiden.

6 Hoppe over en flens hull mellom ledende eikene før alle andre flens hullet har en eike i det. Vær sikker på at disse eiker ansiktet innover. Sett en ledende snakket til alle andre hull på den andre siden av navet.

7 Sett i de etterfølgende eikene på de ledige flens hull fra innsiden av navet. Sjekk at alle eiker ble satt inn i motsatt retning av de som er på hver side av den. En feilplassert innledende eller etterfølgende eiker vil skape et hopp i felgen.

8 Innsett enden av en innovervendende eiker (som fører eiken) i riktig hullet på felgen. Træ en snakket brystvorte på eiken til du ikke lenger kan se threading. La tre rim hull tom og fest de øvrige ledende eiker i et lignende mønster.

9 Fest følgende eikene på felgen slik at de krysser over de ledende eikene. Denne "cross-snøring" er det som gjør at hjulet sterk nok til å tåle vekten og stress av en motorsykkel.

Sann The Wheel

10 Fest hjulet til motorsykkelen.

11 Sett en zip tie rundt hver gaffel eller svingarm etappe i samme høyde som kanten av felgen. Trim dem til samme lengde.

12 Spinn hjulet sakte og legge merke til hvor hjulet gnir eneste av zip bånd I disse plassene, stramme eiker på den andre siden av felgen med en snakket skiftenøkkel inntil hjulet er sant.

1. 3 Installer en dekk og slange til hjulet. Test kjøre motorsykkel og observere uønsket håndtering oppførsel. Parkere motorsykkelen og sjekke hjulet.

14 Gjør eventuelle nødvendige justeringer til hjulet er sant og jevnt strammet.

Hint

  • De mindre de inkrementelle vindinger som benyttes ved stramming av eiker, blir mer jevnt hjulet beholde spenningen. Når truing, prøve å begrense eiker skiftenøkkel bruk til 1/4 eller 1/2 svinger for å sikre en forsvarlig hjul bygge.