Hvordan å fortrenge fuktighet fra en koaksialkabel

Hvordan å fortrenge fuktighet fra en koaksialkabel


Koaksialkabel - som brukes i alt fra kablene for å overføre fjernsynssignaler til datamaskinnettverksforbindelser - består av flere lag av isolasjon som omgir en kobberkjerne. Korrosjon på denne kobberleder kan svekke signalet overføres langs kabelen: Det er derfor det er så viktig å bli kvitt fuktighet inne i kabelen før den kan forårsake skade.

Bruksanvisning

Fjerne fuktighet I Koaksialkabel

1 Koble koaksialkabelen fra alle utsalgssteder eller porter som den er tilkoblet. Fuktighet i kabel - spesielt når den er koblet til elektriske systemer - kan føre til elektrisk støt.

2 Bruk et ohmmeter for å sjekke kabelen for noen shorts. En koaksial kabel som fungerer feilfritt er usannsynlig å ha noen fuktskader, mens en kabel som leser 0 ohm trenger en nærmere titt.

3 Fjerne kontaktene fra endene av koaksialkabel. Dette er det mest sannsynlige sted for fuktighet for å bygge opp, selv om tegn til vannskader kan sive flere inches eller fot ned lengden av kabelen. Avhengig av type kabel og kontakter du har, kan du være i stand til å skru kontaktene av eller du må kanskje bruke en wire cutter og coax stripper for å fjerne dem.

4 Undersøk tuppen av kabelen - hvor du bare fjernet kontakt - for tegn til vannskader, som korrosjon.

5 Se på hele lengden på kabelen for noen tegn til svekkelse langs vattering ytterst. Søk etter sprekker eller rifter i isolasjonen der fuktighet kan ha sivet gjennom til kobberleder.

6 Klipp av eventuelle korroderte deler av koaksialkabel. Når kabelen har vannskader, kan det ikke lenger bære signalet effektivt og bør fjernes, sier Pic Wire & Cable. Fortsett å kutte - ved hjelp av ledning eller kabel cutters - til det ikke er synlige tegn på fukt på noen lag av koaksialkabel.

Hint

  • Bruk alltid ekstrem forsiktighet arbeider med koaksialkabel og elektrisitet, spesielt når vannet kan spille en rolle.