Hvordan å drive med innvendig lys

Hvordan å drive med innvendig lys


Å kjøre rundt i en mørk bil på en beksvart natt kan være urovekkende hvis du prøver å finne enten radiokontroller eller bare turn signal. I slike situasjoner kan en liten innvendig belysning gå en lang vei. Men fordi kontrollere lysene er en ting som du trenger å bekymre deg, kan det legge til dine distraksjoner og redusere evnen til å kjøre trygt. Sikkerhet på veien er viktig, så sørg for å holde så mye fokus som mulig på veien, selv når du kjører med interiør lysene på.

Bruksanvisning

1 Les bilens brukerhåndbok for modellspesifikke instruksjoner om hvordan du slår dine interiør lysene på og av mens du kjører. Innvendige lys inkludere eventuelle dome lys, nøkkel lys eller dashbord indikatorlamper og kan variere fra gløde til light-emitting diodes, eller lysdioder. Noen lys har en bryter som er slått til på-stilling mens noen biler har et klikk-hjulet nær føreren som styrer det indre lys, og dashbord lysdioder kan aktiveres gjennom en av eikene strekker seg utover fra rattet. Hvis det er vanskelig å nå de indre lys kontroller, og du har passasjerer, har en av dem aktivere lysene og kontrollere deres nivå.

2 Dim dine interiør lys hvis det er mulig å gi en liten bit av lys som ikke vil distrahere deg mens du kjører. En studie utført av Tysklands Ilmenau University of Technology viser at dim, ambient belysning kan gjøre sjåførene føler seg tryggere når du kjører. Ambient belysning, selv på dim nivåer, kan hjelpe en driver lokalisere ulike kontroller i bilen hans.

3 Fokus på veien mens du kjører ved å se bort fra lysene. Hvis du føler at du kjører med de innvendige lysene på påvirker din evne til å se veien klart, dempe lysene eller slå dem av.

Hint

  • Innvendige lys kan legge til blende øynene mottar fra normal belysning på veien. Mange organisasjoner som regulerer kjøre anbefaler at du ikke kjøre med noen interiør lysene på, med unntak av lampene på dashbordet, for å øke din evne til å se veien.