Hvordan å dikte en motorsykkel Seat

Når den eneste eiendom spesialiserte motorsykkel butikker, mange spesialbygde sykler dukker opp fra garasjene av geniale entusiaster. Disse hjemmebaserte customizers gå langt for å sette sitt personlige preg i sine mekaniske hester, ofte fabrikkere mange komponenter fra råvarer. Selv om det synes å være en enkel nok en del å sette sammen, og skaper et sete fra bunnen krever litt kjennskap til metallbearbeiding.

Bruksanvisning

Fabrikere Seat

1 Skisser ut konseptet for det nye setet. Ta målinger av setets festepunkt og planlegge rundt denne informasjonen.

2 Tegn setets grunnleggende formen på et stykke papir som du vil bruke til å lage et mønster. Klipp forsiktig mønsteret ut og sjekke dine målinger.

3 Plasser mønster på et stykke av platemetall og spore design på arket. Ved hjelp av en metall cutter eller jeksel, kutte ut grunnleggende form fra metallplater. Spesifiser form av trimming bort overflødig materiale.

4 Danner sidene av setet ved hjelp av en metallvalse eller brems for å bøye kantene i en 90 graders vinkel før form konturen av setet. Dette vil gi et solid område å klinke setetrekket på plass senere. Bruk metall forme hammere og tamponger å danne konturene til du er fornøyd med formen.

5 Fjern eventuelle grader eller skarpe kanter ved forsiktig å kjøre setet mot en slipeskive.

6 Plasser papiret mønsteret på et ark med skum padding, sporing og kutte ut design for å matche setet. Test passe skum ved å plassere den på motorsykkel setet. Hvis skummet er for stor, trimme det ned litt for å passe. Ytterligere lag av skum kan bli kuttet på dette tidspunkt for å øke den polstring tykkelse, om ønskelig.

7 Spray setet pannen med spray lim og la det sitte i fem minutter slik at limet får klebrig. Nøye, plasserer skumgummi på setet.

8 Trace setet design på baksiden av et skinn eller vinyl ark. Kutte design ut, forlater minst 2 inches ekstra materiale.

9 Dekk sete med skinn / vinyl ark og fest på plass med nagler. Være sikker på å trekke arket tett, arbeider langsomt fra den ene ende av setet til den andre.

10 Legg ved en nødvendig monteringsutstyr og plassere den nye setet på motorsykkelen.

Hint

  • Vær forsiktig når du velger blikk for setet. En høyere (tynnere) gage ark vil være lettere å jobbe med, men vil ikke være så sterk. Likeledes er lavere gage ark tykkere og vil gi mer styrke, men vil ta litt mer svette og energi til å forme.
  • Flere tutorials er tilgjengelig fra Diymotorcycleseats.com, hvis du er usikker på den beste måten å strekke dekkmaterialet. Et rimelig alternativ til skinn er marine-grade vinyl, som er tilgjengelig på mange håndverks butikker. Det er mye billigere og veldig lett å jobbe med. Hvis du ikke føler deg trygg på at du kan fullføre dette prosjektet, har arbeidet gjort av en profesjonell metall butikk og møbeltapetserer.
  • Bruk riktig øyevern og hansker når du arbeider med metall.