Hvordan å date en Canon FD Lens

Canon FD-objektiver er gamle objektiver som ble produsert for Canon filmkameraer. FD-objektiver ble produsert først i 1971, og var den ledende typen Canon-objektiver til å bli erstattet av EF-objektiver i 1987. Canon FD-objektiver er fortsatt tilgjengelig fra private selgere, og kan kjøpes for bruk på eldre Canon FD-mount filmkameraer . Men som linsene er eldre og underlagt mekanisk svikt, bør forbrukerne være oppmerksomme på produksjonsdato før du kjøper en brukt Canon FD-objektiv.

Bruksanvisning

1 Se på baksiden av Canon FD objektiv der objektivet vil bli montert på kameraet og finne en seks-sifret serienummer. Tallet vil bli skrevet som en enkelt bokstav, fire tall og deretter en siste brev.

2 Undersøk den første bokstaven i serienummeret, som betegner byggeår. Bokstaven "L" står for 1971 og årene fortsetter sekvensielt gjennom alfabetet (for eksempel "M" er 1972, "N" er 1973 og så videre). Alfabetet begynner tilbake igjen i 1986, da "A" betegner linser produsert i år.

3 Se på følgende to tallene som utpeker produksjonsmåneden. De to tallene vil samsvare med antall måneden med, for eksempel "03" representerer mars og "11" representerer november. Hvis serienummeret er bare fem sifre, er det mulig at en "0" er utelatt i denne måneden kode.

4 De neste to tallene, hvis de finnes, er interne Canon koder som ikke samsvarer med produksjonsdato.

Hint

  • Eldre linser er ikke nødvendigvis verre enn nyere objektiver, som en godt vedlikeholdt og tatt vare på objektivet vil fungere bedre enn en som ikke ble tatt vare på. Mens produksjonsdato kan være nyttig for historiske formål, bør du vurdere kvaliteten på objektivet basert på sine mekanikere snarere enn dato.