Hvordan å balansere en ytelse motoren

Hvordan å balansere en ytelse motoren


Ytelses gevinster å hente i å balansere motoren din er mange. Stempel eller roterende deler, slik som råder, stempler, veivaksler, alle har ulik vekt og tyngdepunkt. En av dem som er slitt, sprukket under eller overvektig, ved langvarig motoren i gang, kan kaste de andre delene av rotasjonssyklus og årsaken shimmy, økt motorslitasje, lagersvikt, overskuddsvarme og dårlig drivstofføkonomi. Balansering forbedrer motorens hestekrefter, fremmer jevn drift, gir bedre kjøling og gir ekstra liv til alle motorkomponenter.

Bruksanvisning

1 Hvordan å balansere en ytelse motoren

Enhver bil motor kan dra nytte av presisjon motor balansering.

Fjern stempler, stempelringer, rådelager, kobler stenger (øvre og nedre enden) og lagre, og stempelbolter (holde dem sammen i sin egen sylinder sett). Plasser individuelle stempelsett på en papplate. Ved hjelp av en tusjpenn, markere sylinder nummeret på den kartong som tilsvarer hvert sett. Rengjør hver enkelt del med løsemiddel, fjerne all karbon, sot og sot. Deretter satte de delene ned igjen i sine respektive steder på papp.

2 Bruke en gram skala til veie alle stemplene. Mark den letteste av dem alle. Det er lurt å matche vekten av de andre stempler med den lyseste en. Fjerne små biter av metall på hver tyngre stempel ved at det bores små hull forsiktig inn i undersiden av bosset, alternerende mellom begge sider. Ta gram vekten nede for å matche. Ta deg tid til denne prosessen.

3 Hvordan å balansere en ytelse motoren

Veivaksler må være spin-balanserte på et maskinverksted.

Fjern vekt fra forbindelsesstengene ved forsiktig barbering sine sider ved den tykke, nedre hals med en liten fil, vekselvis fra side til side like. Få dem alle under et gram i forskjell hvis mulig. Utfør den samme vekt-matching med de små forbinder stangender. Barbere overflødig fra toppen av forbindelsesstangenden som nær midten som mulig. Veie stav peiling caps og fjerne noen vekt etter behov, for hver. Ta ut det overskytende fra det midterste området på toppen av hetten.

4 Installer ringene på stemplene, erstatte stempelbolten, koble den øvre delen av stangen til pinnen og fest den nedre stangen bærende cap sammen. Du har nå en en-brikke montering, inkludert muttere og bolter. På dette punktet, kan du veie hver montert stempel sett og matche dem opp. De bør være svært nær, men du kan gjøre mindre justeringer ved å fjerne overflødig vekt fra undersiden av stempelet sjefen igjen.

5 Pakk stemplene i en kasse, klar for transport til et maskinverksted. Ta veivaksel, svinghjul og harmonisk balanserer. Du kan velge å ta clutch trykkplate også. Noen mekanikere tror det er viktig, mens andre ikke tror det legger noen merkbar endring. En maskinist vil plassere veivakselen i en spesiell balansering maskin, med den harmoniske balanserer og svinghjul vedlagt. Den fulle vekt av stemplene vil bli lagt med "bobweights", som simulerer den vektbelastning. Da veivakselen blir spunnet. Datastyrte sensorer vil oppdage noen out-of-runde tilstand. Den maskinist vil legge vekt på veivakselen eller fjerne den for å sette den i perfekt rotasjonsbalanse.