Hvor å Sjekk den fremre enden av en Jeep Cherokee

Hvor å Sjekk den fremre enden av en Jeep Cherokee


Kontroll av slutten av Jeep Cherokee innebærer å undersøke ulike komponenter i drivverket og suspensjon av din Jeep. Løse eller feil front end komponenter kan påvirke håndtering og sikkerheten til Cherokee og forårsake at dekkene slites ujevnt. Hvis du legger merke til fronten av Jeep trekker til den ene siden eller lage lyder som er unormalt, sjekk den fronten og erstatte defekte komponenter for å løse problemet.

Bruksanvisning

1 Plasser jekken under en side av forakselen og heve dekket av bakken om en tomme. Du trenger ikke å løfte den for høy, men du trenger ikke dekket av bakken, slik at du kan flytte den.

2 Snurr forhjul og lytte etter sliping eller dukker lyder. Disse lydene indikerer en slitt hub eller dårlig aksel U-joint. Hvis du hører dukker, sjekk den U-joint fra under fronten, på jakt etter skadde eller løse caps eller synlig skade på felles.

3 Ta tak i dekk på klokken 3 og 9 stillinger og trykk forsiktig inn på dekk i begge retninger. Hvis dekket beveger seg for mye, må du videre inspisere tie rod ender for tegn på slitasje.

4 Ta tak i dekk på klokken 12 og 6 stillinger og trykk forsiktig i hver retning, føler for bevegelse topp til bunn. Hvis dekk steiner inn og ut, vil kuleledd trenger nærmere ettersyn så de kan være løs. Du kan undersøke dem ytterligere ved å skyve under lastebilen og visuelt inspisere dem.

5 Senk Jeep tilbake til bakken og flytte til motsatt side og gjenta prosedyren for den siden. Inspiser alle strekkstengene, kuleledd, U-ledd og nav for synlige tegn på slitasje, ved hjelp av kontrollene som er listet her.

Hint

  • Disse trinnene er foreløpige tester; for definitiv diagnose av komponenter, må du demontere den delen for å sjekke det.