Hvor å Sjekk den elektriske delen av drivstoff sprøyte

Hvor å Sjekk den elektriske delen av drivstoff sprøyte


Injektorer opptre som elektrisk styrte skyte dyser som mottar et pulssignal til å injisere og fyre av en nøyaktig mengde drivstoff inn i inntaket manifold. Multi injektorer levere individuelle skudd i hver sylinder. Injektorer kan forårsake en rekke problemer, inkludert fosser, steiling, tenningsfeil, nøling, flom og ingen startvilkår. ECM, eller motorkontrollmodul, sender et elektronisk signal til drivstoff injektoren, som må lese og overføre en elektrisk puls for å antenne drivstoffet. Et kjøretøy eieren kan utføre noen tester for å fastslå om den elektriske delen av injektoren fungerer som den skal.

Bruksanvisning

1 Påfør nødbremsen og sette sendingen velgeren i "Park" for en automatisk og nøytral for en standard girkasse.

2 Løft panseret og finn drivstoff injektor rail, som kan være under hevet inntak manifold, på sidene av den på en langsmontert motor, eller på toppen av spjeldhus.

3 Finn drivstoff sprøyte på manifold plassering; de ser ut som små dyser, med en liten koblingskontakt som er koblet til oversiden av injektoren.

4 Starte bilen, hvis den er i stand til å kjøre. Plasser et stetoskop sensor pad på toppen av en av de injektorer; du skal høre en kontinuerlig klikke puls fra injektoren. Dette betyr at den mottar en triggersignal og avfyring.

5 Test hver injektor med stetoskop. Mark med et stykke maskeringstape noen injektor som ikke avgir klikk puls.

6 Fjern den elektriske kontakten fra den mistenkte injektor ved å lirke feste tilbake og trekke kontakten rett ut. Ha en assistent vri tenningsnøkkelen til "On" posisjon.

7 Hook opp den svarte, jordledningen av et multimeter til en berg og stille inn apparatet for DC. Probe begge sider (med rød ledning) av den elektriske kontakten tangs inne i kontakten; en av dem skulle lese 12 volt. Ingen lesing vil indikere noen strømkilde nå injektoren, angir problemet ligger hos ECM, som utløses (aktiveres av en elektrisk puls) med sveiv eller cam sensor.

8 Koble den negative ledningen av multimeter til den positive (+) siden av batteriet. Koble coil ledningen til spolen pakken eller deaktivere tenning sikring - se eierens reparasjonshåndbok for disse komponentplassering.

9 Sondere tang på den elektriske kontakten som ikke viser et 12-volts lesing. Har assistent dra motoren over. Se multimeter måler; volt skal sprette eller svinge mellom 0 og 12 volt. En kortsluttet injektor viser ingen spenningspuls sprett. Sjekk alle injektorer på denne måten.

10 Sett multimeter for lavere ohm innstillingen. Kjøretøyet behøver ikke å være i gang, eller ha tenningen er slått på. Trykk den sorte multimeter ledningen til en av kontaktutstikkerne og den røde multimeter ledningen til den andre tang; det spiller ingen rolle i hvilken rekkefølge.

11 Les ohm, som er den motstand. Den ohm lesing vil være modellavhengig, så se i brukerreparasjonshåndbok for riktig ohm lesing. Sjekk alle injektorer på denne måten. Enhver injektor som leser "0" ohm, eller leser betydelig annerledes enn de andre, har en kort og må skiftes ut.