Hvor å Feilfri en EGR Ventil på en 1986 Chevy

Hvis bilen din har vært tomgang grov, tøffer under lys throttle søknad, steiling på tomgang eller under retardasjon, din EGR (eksosresirkulering) ventil kan gå dårlig, eller det kan bare trenger å bli renset. EGR ventil setter eksosgass inn i inntakssystem for å redusere forurensende stoffer som slippes ut i atmosfæren. Avgassene kan føre karbon for å bygge opp på EGR ventil, slik at den forblir åpen eller funksjonsfeil.

Bruksanvisning

1 Fjern EGR ventilen ved å skru den fra eksosmanifolden; den nøyaktige plasseringen avhenger av modellen av 1986 Chevy.

2 Rens setet, base og gjengene på ventilen med et avfettingsmiddel.

3 Skrive ned avstanden fra grunnflaten til skulderen av setet (det området som kommer i kontakt med svingtappen, en kjegle-formet stykke i midten av ventilen). Hvis ventilen kan demonteres for rengjøring vil du se to nøkkel sporene på ventilsetet. Hvis de ikke er til stede, start med trinn 12.

4 Markere plasseringen av en av de hullmerker (bulker i bunnen av ventil) med en maling markør for monteringen formål.

5 Sett ventilen i en skrustikke, stram og skru setet fra ventilen. Du må kanskje jobbe pintle frem og tilbake for å fjerne den. Hvis det fremdeles ikke kommer løs, frakk med en gjennomtrengende olje, la det sitte i noen minutter og prøv igjen.

6 Plasser ventilen (nå i hånden) i oppreist stilling og bruke en tang for å fjerne tapp. Ikke berør tetningsflaten med tang. Tetningsflaten er det området som kommer i kontakt og lukker ventilen.

7 Sette inn en borkrone inn i akselåpningen i midten av ventilen i små trinn, å dreie den med urviseren. Borkronen vil havbunnen i en dybde på ca. 2 inches. Trykk ventilen lett på hånden for å fjerne karbon buildup.

8 Rengjøre hullet i svingtappen en borkrone med.

9 Rengjør innsiden av tapp med en liten stålbørste. Blås ut karbon buildup med en luftkompressor eller en boks med komprimert luft. Ikke blås direkte inn i hullet, bare blåse av utsiden.

10 Sett pintle over enden av skaftet, og trykk den ned til låseringen låses på plass. Du kan høre et klikk.

11 Skru setet av ventilen tilbake på basen over pintle til punch merkene er tilbake i sin opprinnelige posisjon, er lakken mark justert og riktig høyde er innstilt (nummeret du skrev ned).

12 Stake setet på plass på de tre opprinnelige plasseringene. Plasser en kjørner i den opprinnelige eierandel innrykk og slo med en hammer, gjenta for to gjenværende innrykk.

1. 3 Trykk ventilen gulvet og se etter karbon buildup (en svart skorpe) rundt sitteområde og sørge for at den beveger seg fritt. Hvis det er en opphoping, bruk en liten stålbørste for å fjerne.

14 Trykk lett på rundt pintle med en hammer for å fjerne eventuelle innskudd fra ventilsetet. Fjern eventuelle løse partikler fra området.

15 Bruk en liten stålbørste til å rengjøre noen karbon buildup fra pintle og fjern eventuelle innskudd fra ventilutløpet.

16 Installer ventil på bilen. Bolt ventilen tilbake i den opprinnelige stilling på manifolden.