Hvor å Feilfri bremsekalipere

Det var en dag da calipers ble gjenoppbygd av mekanikk og arbeidskostnader ble brukt til kunden for å gjøre det. Nå, gjenvinning selskaper gjenoppbygge calipers, noe som har ført prisen av calipers betydelig ned. I mange tilfeller, hvis en caliper stempel er beslaglagt, er det mer økonomisk smart å erstatte caliper så er det å betale teknikeren å gjenoppbygge den. Calipers har mange smørepunkter, og ofte kan fingrene av pads 'bakplatene gripe mot metallhuset målepunktene. Calipers skal vedlikeholdes og rengjøres hver bremsekloss erstatning eller når de mislykkes på grunn av manglende smøring.

Bruksanvisning

1 Sett på pustemasken og vernebriller. Løft bilen til midjen. Ta av hjulkapsel (e). Fjern lug nuts eller pigger med slagbormaskin og socket. Ta av hjulet.

2 Plasser en caliper slange crimp på bremseslangen godt. Plasser en dreneringspanne under hjulet og deretter fjerne banjo bolt av bremseslangen fra bøylen. Noen bremsevæske vil renne i pannen, men crimp vil bidra med bremsevæske tap dersom plasseres sikkert nok på bremseslangen.

3 Demonter bøylen fra hjulet. Fjern de to caliper boltene med en Ratchet og socket eller kompatibel hånd skiftenøkkel. Visse calipers kan kombinere bøylen bolt som bøylen lysbildet. Denne stilen vil ha en lang, glatt skaft og tres på slutten der det skruer inn i caliper broen. Andre typer calipers bruke mindre gjengede bolter og lysbildene er separate komponenter. Sett bolter eller skruer / lysbilder til side.

4 Lirk bøylen ut av rotoren med en lirke bar. Plasser bøylen i avløpet pannen slik at plasseringen av bremseslangen tilkoblingen er lav så bremsevæske vil renne fra den. Noen stil calipers vil ha bremseklossene klippet til dem, mens andre la putene bak i bøylen broen. For pads som er klippet på kalipperne, fjerne putene før du legger bøylen i avløpet pannen.

5 Bruk en slagbormaskin og en stikkontakt for å fjerne de to skyvelære bro bolter fra knoke. Ta elektrodene hvis aktuelt. Ta elektrodene 'rangle klippet maskinvare fra caliper brua hvis aktuelt. Denne maskinvaren klippet bør byttes ut for ekstreme caliper tjenester der putene ble sittende fast / beslaglagt i broen. Det vil ta kortere tid og gir putene en ny, glatt overflate for å bevege seg mot.

6 Rengjør overflaten av målepunktet der maskinvaren ble bare fjernet fra (i fravær av rasle klipp, rengjøre pads kontaktpunktene i caliper) ved hjelp av en terning jeksel med en grov rekondisjonering plate til overflaten av området er glatt og ren. Dette fjerner rust og korrosjon oppbygging.

7 Påfør et tynt lag med antiseize smøremiddel eller silikonbasert bremse smøremiddel til området av broen rengjøres med die jeksel. Monter de nye bremse maskinvare rasle klipp (hvis aktuelt) og deretter bruke en annen tynt lag med smøremiddel på hele overflaten av klippene. Sett broen til side.

8 Ta renne pannen og caliper til benken skrustikke. Sett kjelen under benken skrustikke og plasser bøylen inn i skrustikke. Komprimer caliper stempel (e) med en caliper stempel verktøyet. De resterende bremsevæske vil skille fra bremseslangen banjo bolt slange og ned i avløpet pannen. Flytt gummistøvler av stemplene om nødvendig. Hvis støvlene er revet, bør de skiftes ut (se referanser) eller hvis stemplene ikke er slik at du kan komprimere dem, bør bøylen skiftes ut.

9 Fjern beskyttelses caliper lysbilde gummistøvler fra caliper. Disse støvlene bør også byttes ut om sprekker eller rifter er tilstede på dem. Sylinder maskinvare kits noen ganger omfatte nye lysbilde støvler, og hvis dette er tilfelle, må du bytte dem uansett. Spray brems renere inn i lysbildet hulrom hull. Bruk en caliper slipeverktøyet til caliper lysbilde hulrom å rense ut bremsestøv, rust og annen korrosjon oppbygging.

10 Gå tilbake til caliper lysbilder og bringe dem til benken jeksel. Rengjør den glatte overflaten av lysbildene på stålbørste hjulet grundig til glatt og skinnende.

11 Bytt ut de beskyttende gummistøvel lysbilder på caliper. Påfør en liberal våpen antiseize smøremiddel eller silikonbasert bremse glidemiddel på caliper lysbilder. I applikasjoner som kombinerer raset og bolt, ikke plassere smøremiddel på gjengene på bolten og sett dem til side. I programmer som bruker egne lysbilder og bolter, setter glir inn i caliper og sørge for at de beveger seg jevnt frem og tilbake.

12 Erstatt bøylen broen og bolter. Trekk til boltene til spesifikasjonene som kreves for bilen med momentnøkkel og en stikkontakt. Bytt elektrodene i bridge hvis aktuelt.

1. 3 Plasser bøylen over pads og rotoren. I applikasjoner hvor pads klippet til caliper, installere putene først; innenbords pad i bøylen stempelboringen, og deretter påhengs pad.

14 Bytt ut caliper boltene og stram til dreiemoment spesifikasjoner for kjøretøyet.

15 Skift ut bremseslangen og banjo bolt. Det anbefales å erstatte kobber skivene på begge sider av banjobolten. Trekk til bolten i henhold til dreiemoment spesifikasjoner for kjøretøyet. Fjern bremseslangen krympe. Gjenta trinn 2-15 for den andre caliper (e). Luft bremsesystemet når du er ferdig.

16 Sett på hjulet (r), slepe nøtter eller pigger, og hjulkapsel (e). Sørg for å trekke til mutrene eller pigger til riktige spesifikasjoner for kjøretøyet. Senk bilen og prøvekjøring.